Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Mersin’e yılda 2 milyondan fazla turist bekliyoruz’ - İş-Yaşam Haberleri

        Nagihan ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        Akdeniz Bölgesi’nin ihracat üssü Mersin, Rusya krizi ve yoğun Suriyeli göçünün ardından rotasını turizme çevirdi. Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni projeleriyle yılda 2 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Mersin’e 2015 yılında 536 bin turistin geldiğini ve ortalama kişi başı 400 dolar harcadığını belirten Kocamaz “Bu iyi bir rakam ama yetmez. 10 bin yatak kapasiteli tesisleri sahillerimizle buluşturma hedefindeyiz. Sahillerimiz atıksu tesisleriyle temizlendi. Mavi bayraklı plaj sayımızı çoğaltmaya çalışıyoruz. Hedeflediğimiz yatırımlar tamamlanırsa 2 milyondan fazla turisti Mersin’de ağırlayacağız” dedi. Kocamaz, Toroslar’da hem yaz hem de kış turizmi için değerlendirilebilecek bir kayak merkezi kurduklarını, 12 ay boyunca turizm girdisi sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

        ÇUKUROVA İÇİN HEDEF 2017

        Çukurova Havalimanı’nın 16 Haziran’da tekrar ihaleye çıkacağını kaydeden Kocamaz inşaatın 1 yılda tamamlanacağını öngördü.

        GAYRİMENKUL FİYATLARI KATLANDI

        Mersin’de Suriyeli sayısının 322 bini aştığını kaydeden Kocamaz, Suriyeli akınıyla gayrimenkul fiyatlarının 2.5 katına çıktığını belirtti. Kocamaz “350 bin liraya satılan daire Suriyeliye gelince 650 bin oluyor. Daire sahibi satmaktan vazgeçmesin diye Suriyeliler 650 bin ise daire 700 bin veriyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ