Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yavuz Sultan Selim Köprüsü sigortalandı - İş-Yaşam Haberleri

        JLT Türkiye açıklamasına göre, Türkiye'nin son yıllardaki en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul Boğazı'nın en yeni incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın önde gelen sigorta ve reasürans brokerliği şirketlerinden JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından sigortalandı

        Sigorta sözleşmesinin bir yıl olarak kurgulandığı, aksi bir durum olmadıkça sözleşmenin her yıl yenileneceği kaydedildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen JLT Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Servet Gürkan, "İşletmeci firma ICA ve özel risk mühendisleri ile çok kapsamlı bir risk ölçümleme çalışmasının ardından, dünyanın en büyük sigorta şirketleriyle tanışmak ve riski anlatmak için Londra’da bir road-show yaptık. Bu road-show’un ardından beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle, neredeyse 2 tane köprü sigortalayabilecek kadar kapasite bulduk. Sigortalanma sürecinde ICA müthiş bir iş ortaya koydu ve risk yönetimini çok uygun bir şekilde yaptı." bilgilerini verdi.

        Değeri 3 milyar doları aşan bir varlığı sigortalamanın tahmin edilebileceği gibi pek kolay olmadığının altını çizen Gürkan, "Türk sigorta sektörünün büyüklüğünün 33 milyar dolar olduğunu düşünürseniz Türk sigorta sektörünün yüzde 10’una tekabül eden bir riske yönelik sigorta temin etmek için yurt dışındaki sigorta ve reasürans pazarlarından destek almak kaçınılmaz oluyor." ifadelerini kullandı.

        Boğazın yeni incisine sigorta yapmanın kendileri ve Türk finans sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Servet Gürkan, "Köprü Yangın, Sorumluluk ve Terör teminatları ile sigortalandı. Köprünün sigortalanması bankacılık sektörünün proje finansmanı sağlamasına da önemli bir referans oldu."değerlendirmesini yaptı.

        Gürkan, ülkemizde 3 boğaz köprüsü 1’de körfez geçiş köprüsü mevcut oluğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

        "Diğer iki boğaz köprüsü ne yazık ki sigorta almıyorlar, ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Türk sigorta tarihi için unutulmaz kılan şey, sigortalanan ilk boğaz köprüsü olması. Bu açıdan sigorta sektörü için de oldukça sembolik bir önemi var. Öte yandan proje finansmanı olarak inşa edilmiş körfez geçiş köprüsü de sigortalı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ