Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Telnet, IXEurope ile işbirliğine gidiyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk telekomünikasyon sektörü lideri ve önde gelen ISS firmalarından Telnet Telekom, Avrupa’nın en geniş ve en hızlı gelişen veri merkezi (data center) hizmetleri sağlayıcısı IXEurope ile işbirliği anlaşması imzaladı.

        Londra bölgesinin de en hızlı büyüyen 10. teknoloji firması olarak ödüllendirilen IXEurope (Deloitte Technology Fast 50 Ödülleri), aynı zamanda Avrupa’nın en hızlı gelişen “data center” servis sağlayıcısı konumundadır. İşbirliği anlaşması kapsamında; IXEurope, Türkiye’deki operasyonları için, Telnet Telekom’ un Data Center merkezlerini) kullanacak olup, yine Telnet Telekom, müşterilerinin yurtdışı “data center” ve iş sürekliliği ihtiyaçları için de global olarak dünya çapında yaygın IXEurope “veri merkez”lerini Telnet Telekom veri merkezi olarak kullanabilecek.

        Bilişim sektörümüzün tanınmış entegratör firması TURCom Teknoloji’nin kardeş kuruluşu Telnet Telekom ile ana aktivite alanı “data center” hizmetleri bazında müşterilerine “network” servisleri ve iş sürekliği (business continunity) çözümleri sunan IXEurope’ un giriştiği işbirliğinin, müşterilerine sağlayacağı faydaları değerlendiren TURCom Teknoloji Operasyon Grup Müdürü Aynur ATAN şu açıklamaları yaptı: “Müşterilerimizin, başlıca Avrupa şehirlerinde, içlerinde 14 ödüllü “veri merkezi” nin de bulunduğu IXEurope global “veri merkezi” ağına dahil olmalarını sağlıyoruz. Böylece onların kritik önemdeki operasyonları için güvenilir bir ortam sağlayarak, veri merkezi (data center) operasyonlarını test edilmiş sistemlerle yürütürken onlara geniş bir teknoloji alanına yayılmış uzmanlıkla profesyonel bir servis sunuyoruz. Ayrıca mevcut ve potansiyel müşterilerimize özellikle şu noktalarda ciddi faydalar sağlayabileceğiz.”

        1)Çağrı merkezlerinde maliyet minimizasyonu amaçlayan kurumlar için; “co-location” (barındırma) servisleri, 2)Kritik iş süreçleri başta olmak üzere, iş sürekliliğini (business continutiy) sağlamak isteyen kurumlar için; maliyet avantajlı olarak dünyanın istedikleri yerinde DRC(Disaster-Recovery Center-Felaket ve Yedekleme Merkezi) kurabilme, 3)Uçtan uca uluslar arası kiralık data hatları veya IPVPN hizmet ihtiyacı olan kurumlar için; Telnet Telekom’un Karasal Hatlar Üzerinden Veri İletimi Hizmeti lisansı kapsamında iş sürekliği ve erişim maliyetlerini düşürmek.

        Yapılan işbirliği ile hem Telnet’ in hem IXEurope’ un mevcut ve gelecekteki kurumsal müşterileri için önemli avantajlar sağlanacağına dikkat çeken ATAN şöyle devam etti:

        “ Biz kurumsal müşterilerimize iletişim ve teknoloji alanındaki ihtiyaçları için; esnek, ölçeklenebilir, yüksek performanslı iş altyapıları sağlamaktayız. Telnet Telekom olarak; IXEurope işbirliği ile kurumların iş ağları üzerinde yürüyen operasyonları konusunda kazançlı sonuçlar elde etmeleri için, onların kurumsal risklerini düşürerek, onlara, “data center” hizmetlerini kendi içlerindeki maliyetlere göre daha avantajlı maliyetler ile sunmayı, fiyat avantajı sağlamayı hedefliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ