Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Collezione ilk CEO’sunu buldu - Makro Ekonomi Haberleri

        Collezione ilk CEO’sunu 33 bin feet’te buldu Nurettin Kantarelli ile üç ay süren görüşmelerin ardınan Collezione’nin sahibi Ekrem Akyiğit el sıkıştıklarını uçakta açıkladı. Mavi Jeans’in eski genel müdürü Kantarelli ile Mavi’nin yolları 13 yıl sonra 2006 yılı sonunda ayrılmıştı. Liderler Konferansı 2007’nin dönüş uçağında açıklanan gelişmeye Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Migros Genel Müdürü Aziz Bulgu, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Ali Murad Kızıltaş, İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Nuşin Oral ve APS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Benzeş gibi Türkiye’nin önde gelen perakendecileri de tanıklık etti.

        BENİM EKSİĞİMİ KAPATACAK:

        Ekrem Akyiğit, 20’inci yılını kutlayan Collezione’nin genç bir döneme geldiğini belirterek, markanın Türkiye’de haklı bir üne sahip olduğunu söyledi. Ben alaylıyım; bildiğim şeylerin daha iyi yapılmasını sağlıyorum ama üstte öyle bir yapılanma olmalı ki alttaki düzenlemeler işe yarasın. Benim eksikliğimi kapayacak, kuruma katma değer sağlayacak, benim üstümde bir modellemesi olan bir yöneticide karar kıldık."

        HEDEFLERE ULAŞIRKEN:

        Collezione’nin 2011 yılı için 590 milyon YTL ciro hedefi koyduğunu hatırlatan Akyiğit, Collezione’nin Türkiye’de iyi şeyler olması için uğraşan bir marka olduğunu söyledi. Collezione’nin 2010-2011 yıllarında daha global bir marka olmak adına daha agresif hareket edeceğini kaydeden Akyiğit, Kantarelli ile yurtdışı planlarını konuşacaklarını da anlattı.

        HEYECAN VERİCİ:

        Nurettin Kantarelli ise, Collezione’yi öteden beri çok taktir ettiğini vurgulayarak "Türkiye’nin güzide markalarından biri. Muhteşem, güçlü ve kaliteli bir ekip var. Güzel şeyler yapmışlar. Daha da güzel işlere birlikte imza atacağız. Collezione bana heyecan verdi" diye konuştu. Kantarelli, hedeflerini "Collezione’yi Türkiye’nin en beğenilen, en başarılı, en bilinen markası yapmak" şeklinde açıkladı.

        MAVİ’YLE RAKABET YOK:

        En kısa zamanda Collezione’yi bütün sıraların en önüne taşıyacaklarını anlatan Kantarelli "Mavi’nin birebir rakibi olan bir markada çalışmayı düşünmezdim. Collezione ve Mavi farklı kategorilerde markalar" dedi.

        Özyeğin’den Ömer Akyiğit’e teklif

        FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise, Ekrem Akyiğit’in oğlu Ömer Akyiğit’e Mark & Spencer’ın Rusya’daki mağazalarından birinde mağaza müdür yardımcılığı teklif etti. Özyeğin, ileride Collezione’nin başına geçecek olan Ömer Akyiğit’in Rusya’da ve başka bir şirket bünyesinde önemli tecrübeler edineceğini söyledi.

        Ekrem’in Ölçü Birimi Düsseldorf’ta yanılttı

        EKREM Akyiğit, Liderler Zirvesi’nin son gününde perakendecilerin başarısızlıklarını anlattığı oturumda şu hikayeyi paylaştı: "Türkiye’de büyürken caddedeki insanları sayıyor nerede çok insan varsa orada mağaza açıyorduk. Bu yönteme ekometre adını vermiştik: Ekrem’in Ölçü Birimi. Türkiye’de 50 mağaza olunca yurtdışına açılalım dedik. Düsseldorf’ta yer bakıyoruz. Arkadaşlar ekometreye göre bir yer buldular. Açılan mağaza iyi iş yapmadı. İnsanlar sürekli geçiyor ama mağazaya girmiyorlardı çünkü, otopark ve açık pazara giden yol üzerindeymişiz. Mağaza 6 ay sonra kapandı. Ekometre’nin her yerde işe yaramadığını öğrendik."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ