Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 400 kiloluk dev ağlara takıldı! (GALERİ) - Makro Ekonomi Haberleri

        Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek beldesinde balıkçılar olta ile dev bir köpekbalığı yakaladı. 400 kilo ağırlığındaki 3.85 metre boyundaki camgöz cinsi köpekbalığı 1.5 saatlik uğraşın ardından tekneye bağlanıp iş makinesi yardımıyla kıyıya çıkarıldığında vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

        Yıllardır Göcek'te balıkçılık yapan kaptan Ali Akboyun, beraberinde balıkçılar Özay Güneş ve Yusuf Dikici ile mercan balığı avı için dün akşam saatlerinde Göcek açıklarına çıktı. Bir süre mercan avı yapan kaptan Ali Akboyun'un oltasına dev bir köpekbalığı takıldı. 1.5 saatlik uğraşın ardından balığı yakalayıp tekneye bağlayan Ali Kaptan ve arkadaşları, öğle saatlerinde Göcek Belediye İskelesi'ne getirdiler. 400 kilo ağırlığındaki ve 3,85 metre boyundaki camgöz cinsi köpekbalığı iskeleye getirildiğinde büyük ilgi ile karşılandı. İş makinesi ile denizden kıyıya çıkartılan dev köpekbalığını görenler gözlerine inanamadılar. Vatandaşlar cep telefonları ile köpekbalığını görüntülemeye çalışırlarken, köpekbalığını 8-10 kişi yerinden bile oynatamadı.

        Tecrübeli balıkçı Ali Akboyun iş makinesi görevlilerinden yardım isteyerek, balığın depoya kadar taşınmasını istedi. İş makinesine halatla bağlanan dev köpekbalığı sahile yaklaşık 100 metre mesafedeki depoya götürülürken, çocuklar ve vatandaşlar bu anı yine cep telefonları ile görüntülemeye çalıştılar. Bazı vatandaşlar da, dev köpekbalığı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Mercan avına çıktıklarını belirten Ali Akboyun, "Oltalarımızı attık. Bir süre sonra bu balık takıldı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca balığı etkisiz hale getirmek için uğraştık. Sonunda tekneye bağlayabildik. 400 kilo ağırlığındaki 3.85 metre boyundaki bu balığın genelde tehlikeli olmadığını biliyoruz. Ancak vücutta kan izi olursa ya da havyar dönemlerinde tehlike yaratabilir. Daha önce de benzer ama daha küçük köpekbalıkları yakalamıştık. İzmir'e göndermeyi düşünüyoruz" dedi. Balıkçılar Özay Güneş ile Yusuf Dikici de balığı yakalarken zorlandıklarını söyledi.

        Son günlerde Ege ve Akdeniz kıyılarında fazlaca köpekbalığı görülmesi ve yakalanması ile ilgili Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, "Aslında ben kılıçbalığı avcılığı yapan bir kişiyim. Köpekbalıkları, özellikle yumurtlamak için Eylül ayında bölgemize gelirler ve uzun süre burada kalırlar. Ege ve Akdeniz kıyıları ile Muğla kıyıları üreme yerleridir. Üremenin ardından kıyıdan 5-6 mil açığa çıkarlar. Bölgemizde yaşayan bu köpekbalıkları tehlikeli değildir" dedi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ