Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Finans Emeklilik'e Cigna'ya satıldı - Makro Ekonomi Haberleri

        Finansbank, Finans Emeklilik ve Hayat'taki yüzde 51 hissesini Cigna Nederland'e 85 milyon euroya satmak üzere sözleşme imzaladığını duyurdu. Finansbank, KAP'a yaptığı açıklamada, satış sonrası Finans Emeklilik'te yüzde 49 hisseye sahip olmaya devam edeceğini belirtti.

        Finansbank'ta ise Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) iştirakleriyle birlikte yaklaşık yüzde 95 hissedar konumunda.

        KAP'ta yer alan açıklamada ayrıca, Finansbank ile Finans Emeklilik arasında hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı, pazarlanması ve satımı için 15 yıllık Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik Acentelik Sözleşmesi de imzalandığı ifade edildi.

        Finansbank, yüzde 99.99'una sahip olduğu Finans Emeklilik ve Hayat hisselerinin satışı ve hayat sigortası ve elementer sigorta ürünlerine ilişkin sigorta şirketleriyle münhasır acentelik sözleşmelerinin yapılması konusunda stratejik alternatifleri değerlendirmek üzere danışmanlık firmalarının yetkilendirilmesi için genel müdürlüğü yetkilendirdiğini Ekim ayında açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ