Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volkswagen, araç başı 5 bin dolar tazminat ödeyecek - Otomobil Haberleri

        Welt Online'ın bildirdiğine göre, Volkswagen'e tanınan sürenin dolmasına kısa bir süre kala, başta ABD adaleti, ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), Kaliforniya Çevre Dairesi (CARB) ve ilgili kurumlar arasında uzlaşmaya varıldı.

        DAVA AÇILMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

        Detaylar tam olarak belli olmamakla birlikte anlaşma gereğince, ABD'de söz konusu programla donatılmış VW marka dizel araç alanlara 5 bin Dolar tazminat ödenecek. Ayrıca VW, otomobillerin geri çağrılması ve gerekli donanımların takılması nedeniyle oluşacak masrafları karşılayacak, yüklü miktarda ceza ödeyecek ve çevre konusunda gerekli önlemleri alacak. Bunun karşılığında ise, VW aleyhine dava açılmayacak.

        SÜRE PERŞEMBE GÜNÜ 17:00'DA DOLUYORDU

        Welt Online, anlaşmanın detaylarının Perşembe günü öğleden sonra ilgili hakim Charles Breyer tarafından San Francisco'da açıklanacağını duyurdu. Breyer'in anlaşma sağlanması konusunda VW'ye Perşembe günü saat 17:00'ye kadar süre tanıdığı, anlaşma sağlanamaması durumunda Breyer'in VW'ye karşı yaz aylarında dava açmaya hazırlandığı belirtiliyor.

        Dünya çapında yaklaşık 11 milyon aracı özel bir programla manipüle eden VW'nin, ABD'de 600 bin dizel otomobilin emisyon değerleriyle oynadığı ortaya çıkmıştı.

        Söz konusu anlaşmanın, Avrupa'da satılan milyonlarca dizel otomobil için de baz olarak alınacağı belirtiliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ