Tasarruf yapanlara yazık oluyor!
'Borç içinde olanları kutarmak için tasarruf yapanlar feda ediliyor'
Ünlü yatırım uzmanı Jim Rogers, dünyadaki merkez bankalarının devam eden genişlemeci para politikalarını eleştirdi.
"Tarihte ilk kez, dünyadaki bütün merkez bankalarının neredeyse tamamının para bastığına ve para birimlerinin değerini düşürmeye çalıştıklarına tanık oluyoruz" diyen Rogers'a göre merkez bankalarının izlediği politikalar sorumsuzca davranan insanları kurtarmak için tasarruf eden kişileri kurban ediyor
Bir ülkenin ekonomisini canlandıran kişilerin tasarruf yapanlar olduğuna dikkat çeken Rogers, "Ancak şimdi tasarruf yapan, kesim yok ediliyor, çünkü ayırdıkları birikimler karşılığında yüzde 0 faiz alıyorlar. Borç içinde olanları kurtarmak için tasarruf yapanları feda ediyoruz" dedi.
'TARİHE BAKACAK OLURSAK...'
Rogers, "Tarihe bakacak olursanız, 1920'lerde Almanya kendi birikim yapan sınıfını yok ettiğinde başlarına gelenleri görebilirsiniz. Olaylar Almanya için hiç de iyi gelişmedi" diyerek 1920'ler Almanyası'ndaki ekonomik ortamın Nazilerin iktidara gelmesinde oynadığı role dikkat çekti. Rogers geleceği için birikim yapma umudu kalmayan insanların çaresizlik içinde bir kurtarıcı arayışına girebileceğini söyledi.