Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Toshiba Radius 12 ne zaman satışa çıkıyor? - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Toshiba, dünyanın ilk 4K çözünürlüklü ve 12.5 inç ekranlı dönüştürülebilir bilgisayarı Radius 12’yi Türkiye’de bu ay satışa sunuyor. Toshiba, Windows 10 tabanlı yeni notebook modellerini duyurdu. TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, ToshibaSatellite Radius 12’nin Windows 10 işletim sisteminin en üstün özelliklerinden maksimum fayda elde etmek isteyen kullanıcılar için özel olarak tasarlandığını söyledi.

        YÜZÜNDEN TANIYACAK

        Windows Hello özelliği sayesinde kullanıcıları yüzünden veya parmak izinden tanıyabilen bilgisayar 1.3 kilogram ağırlığında. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Windows 10 ile 4 ayda 110 milyon kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Gökoğlu, “Windows 10, aynı dönem bazında Windows 7’nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını yaptı. Yeni Windows Store’a da şu ana kadar 1.25 milyar kez giriş yapıldı. Yakın gelecekte Windows 10’u 1 milyar cihaza taşımayı hedefliyoruz” dedi.

        Cortana’ya tek tuşla ulaştıracak

        Beş farklı kullanım moduna sahip olan ToshibaSatellite Radius 12’de kişisel dijital asistan Cortana’ya ulaşmak için özel tuş bulunuyor. 350 piksel yoğunluk ve 3840 x 2160 piksel çözünürlük değerine sahip 12.5 inçlik dokunmatik ekranda Corning Gorilla Glass NBT koruma bulunuyor. Bilgisayar, Harman Karmon imzalı hoparlörlere sahip. Altıncı nesil Intel Core i7 işlemci ve 8 GM RAM’le birlikte geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ