Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone 7 ekranında bizi neler bekliyor? - Teknoloji Haberleri

        İki yılda bir tasarımı değişen iPhone serisinde beklenen yeni model iPhone 7. Çok sayıda iddia ile gündeme gelen telefonun ekran boyutu şimdiye kadar pek gündeme gelmemişti.

        iPhone 7’nin ekranında bu yıl önemli değişiklikler göreceğiz. Uzun zamandır ekran paneli ve çözünürlük konularında değişiklik yapmayan Apple’In sıradaki modelinde OLED ekran paneli ve daha yüksek çözünürlük kullanacağı tahmin ediliyor. Ancak ekran boyutuyla ilgili bir iddia henüz yok.

        Yabancı bir internet sitesinde yapılan anket sonuçlarına göre kullanıcılar iPhone 7 ekran boyutu hakkında tercihlerini paylaştı. Anketin sonuçları şekilde:

        iPHONE 7 EKRAN BOYUTU NASIL OLMALI?

        Tekrar 4.7 inç olsun: %50.9

        4.8 – 5.2 inç arasında olsun: %39.14

        5.2’inçten büyük olsun: %9.96

        Rakamlar ilginç bir şekilde iPhone 7’nin ekran büyüklüğünün yine aynı olması (4.7 inç) yönünde eğilim gösteriyor. Tabii bu anket bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir ancak en yakın sonuçla aradaki fark %10. Yani kullanıcılar iPhone 6 ve iPhone 6s modellerindeki 4.7 inç ekran boyutundan memnun görünüyor.

        Android cephesinde giderek büyüyen ekranlar iPhone tarafında daha stabil görünüyor. Tek elle kullanım konusunda 5 inç ve üzeri telefonların pratik olmadığını biliyoruz. Ancak iPhone kullanıcıları cihazlarını tek elle kullanmak konusunda ısrarcı duruyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ