Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun TBT nedir, ne demektir? - Teknoloji Haberleri

        İnstagram kullanıcılarının son zamanlarda sıklıkla karşılaştığı TBT Hashtag'i, etiketin açılımını bilmeyenler tarafından arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki TBT nedir? Neden kullanılır? İşte detaylar...

        İnstagram'da fotoğraf yüklerken daha çok kişinin dikkatini çekmesi için gerçekleştirilen Hashtag etiket sistemi, farklı etiket isimleriyle ilgi çekmeye devam ediyor.

        Son günlerde bayağı popüler olan ve yüzbinlerce kişi tarafından kullanılan Hashtag'ler arasındaki TBT ise kelime anlamı konusunda isminden bayağı söz ettirir konumda. Açılımı Throwback Thursday olan TBT, geçmişten bir güne, eskilere dair fotoğraf yüklemek isteyenlerin kullandığı bir etiket olarak karşımıza çıkmaktadır.

        TBT ETİKETLİ 335 MİLYON FOTOĞRAF BULUNUYOR

        Kelime anlamı olarak Perşembe günü gerçekleştirilmesi gerektiği izlenimi veren TBT'nin, aslında bir deyim olduğu ve "Ne günlerdi" tarzında bir ifade ortaya çıkardığı düşünülmektedir. Bu etiket ile İnstagram üzerinden saniye başına 5 fotoğraf paylaşıldığı ve toplamda 335 milyon 71 bin(an itibariyle) TBT etiketli fotoğrafın bulunduğu görülmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ