Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple Pay bankalarla anlaştı! - Teknoloji Haberleri

        Android Pay ve Samsung Pay’in aksine Apple çalışmalarının sonuna doğru yaklaştı. Geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan Apple Pay, şimdiye kadar kısıtlı noktalarda da olsa kullanılabiliyordu. Ancak bugünden sonra artık daha fazla banka Apple Pay kapsamına girdi. Alışverişlerinden oldukça küçük miktarlarda komisyon alan Apple Pay, firma aynı zamanda ciddi bir gelir kaynağı olacak.

        Teknik olarak Apple Pay aslında tüm banka ve kredi kartlarıyla uyumlu. Ancak burada sözleşmeye dayanan anlaşmalar gerekiyor. Çünkü Apple, kendi ödeme sistemiyle yapılan alışverişler karşılığında bankalardan komisyon talep ediliyor. Komisyon yüzdeleri Apple ile bankalar arasındaki anlaşmaya bağlı olarak kullanıcıya yansıtılmıyor.

        Sürecin yavaş işlemesindeki temel sebep bu. Şimdiye kadar 15 farklı banka ile anlaşması bulunan Apple Pay’de bu sayı artık 65’e çıktı. ABD ve çevre ülkelerde aktif olan tam 50 adet banka ile anlaşma sağlandı. Anlaşılan yeni bankalar aracılığı ile artık Apple Pay ödeme sisteminin geçerli olduğu noktalarda ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. Önümüzdeki hafta itibariyle Apple Pay ile hemen her noktada ödeme yapmak mümkün olacak.

        Gelişmeler ABD için iyi olsa da henüz Türkiye için bir gelişme olmadığını hatırlatalım. Yakın bir tarihte de beklenmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ