Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook ve Twitter neden yavaşladı? - Teknoloji Haberleri

        Olay sonrası Twitter ve Facebook'ta bazı kullanıcılar zaman zaman sayfalar ve hesaplar arası geçiş rahat sağlayamıyor.Bazı internet sağlayıcılarındazaman zaman açılan sayfalar, bazen de açılmıyor. Henüz yetkili birimlerden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        Dün İstiklal'deki olay sonrası özellikle Twitter'da Nişantaşı ve Bayrampaşa gibi bölgelerde de patlama olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Ancak İstanbul Valilisi Vasip Şahin, oluşan bilgi kirliliği sonrası iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

        TERÖR OLAYLARINDA BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

        İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin vatandaşları uyararak, "Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir" dedi.

        Özeren yaptığı açıklamada, sosyal medyanın olağanüstü durumlarda dezenformasyonun kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu tür paylaşımları yapan kişi ve kurumların güvenilir olduğuna dikkat edin” diye konuştu.

        Sosyal medya üzerinden her gün binlerce bilgi geldiğini ve bunun her birinin doğru olup olmadığının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Özeren, vatandaşların bu tür paylaşımlara mesafeli olması gerektiğini belirtti. Özeren, şunları kaydetti:

        “Vatandaşların bilgi aldıkları kaynaklar olan televizyon, gazete ve dergi gibi konvansiyonel medya, teyit edilmiş bilgileri içermektedir. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlar kaynağı belli olmayan ve çoğu zaman dezenformasyona neden olan paylaşımları içeriyor. Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir. Vatandaşların bu tür paylaşımlarda bilgi kaynağına ve bilginin güvenirliliğine dikkat etmesi gerekir.”

        BİLGİ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR?

        Özeren, sosyal medyada paylaşılan bilginin güvenilir olup olmadığının bir kaç yoldan sağlanmasının mümkün olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

        “Sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerin gerçek kimliklerini kullanan kişiler olduğuna özen gösterin. Bunun yanında rumuz kullanan kişilerin bilgilerini doğru kaynaklardan mutlaka kontrol edin. Bilginin veya görselin toplumu olumsuz etkileyebileceğini göz önüne alın. Bütün bunların aynında sosyal medyanın sınırsız bir özgürlük alanı olmadığını, genel ahlak kurallarına veya yasalara aykırı içeriğin paylaşımının suç olduğunu bilin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ