Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun League of Legends sunucusu artık Türkiye'de - Teknoloji Haberleri

        Operasyon ile Türkiye genelindeki milyonlarca oyuncusuna çok daha iyi hizmet sunmayı hedefleyen Riot Games, Türkiye'deki sunucunun kurulumunda mümkün olabilecek her noktada yerli tedarikçilere öncelik verdi.

        Sunucunun kesintisiz hizmeti için başta veri erkezi ve sunucu giderleri olmak üzere, sunucuya yatırım yapılmayadevam edilecek. Bu yatırım ile ilk kez uluslararası bir oyun şirketi, Türkiye'ye sunucutaşıdı.

        League of Legends sunucularında kullanılmak üzere özel geliştirilenm işlemciler de ilk kez Türkiye'deki sunucularda kullanılacak. Bu işlemcilerle enerji ve bakım giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlıyor.

        REKLAM

        Bu yıl Türkiye’deki 5. yılını dolduran Riot Games Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını söyleyen Koçyiğit, uluslararası bir oyun yayıncısı olan Riot Games’in Türkiye’de yarattığı doğrudan istihdamın yanı sıra, fırsatlarla dolu dev bir ekosistemin gelişimine de katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye'de oyunculara ve espor ekosistemine, bugüne kadar hiçbir oyun şirketinin yapmadığı kadar büyük yatırım yaptıklarını ifade eden Koçyiğit, şunları söyledi:

        “Geçtiğimiz 5 yılda oyunumuzu Türkiye için yerelleştirirken, ülkenin önde gelen seslendirme sanatçılarıyla ve stüdyolarıyla çalıştık. Oyuncuları bir araya getiren büyük çaplı organizasyonlar düzenledik. Esporu Türkiye'de kurumsal, organize ve profesyonel bir spor dalı haline getirdik. Esporda bizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk. Türkiye’de hizmete giren yeni sunucumuz, tüm oyuncularımızın faydalanabileceği yepyeni bir otoyol, bir olimpiyat stadı anlamına geliyor. Bu yatırımın oyuncularımıza daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra, Türkiye’nin espordaki rekabet gücünü arttıracağına inanıyorum. Bu yeni yatırım sürecimizin başından sonuna kadar bize destek veren T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı’na teşekkür ediyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ