Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet DiDi, Uber'in Ortadoğulu rakibi Careem ile stratejik ortaklık kurdu - Teknoloji Haberleri

        Geçtiğimiz ay içerisinde aldığı 150 milyon dolarlık yatırım ile 1 milyar dolarlık değerlemeyi aşan ve unicorn olan Careem stratejik bir işbirliğine imza attı. Ortadoğu'daki Uber rakibi şirket, 400 milyonun üzerinde kullanıcıya taksi, otobüs, minibüs, ekspres, şoför hizmeti, araç kiralama, kurumsal çözümler ve bisiklet paylaşımı sunan mobil ulaşım platformu Didi Chuxing ile stratejik ortaklık kurdu.

        Büyük veriye dayanan yapay zeka teknolojilerinden güç aldığını belirten DiDi, 400 şehirde 400 milyonun üzerinde kullanıcıya, 20 milyonu aşan günlük yolculuk hacmiyle taksi, özel otomobil ve diğer ulaşım seçeneklerini sunmak üzere çalışıyor. Açık ve sürdürülebilir bir küresel mobilite ekosistemi oluşturarak ulaşım inovasyonlarını ileriye götürmeyi amaçladığını açıklayan şirketin küresel işbirliği çerçevesinin, Kuzey Amerika, Güneydoğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika’daki bin şehirde, dünya nüfusunun yüzde 50’sinden fazlasına ulaştığı belirtiliyor.

        DiDi uygulaması Çin'de ulaştığı yüksek kullanıcı sayısını önce Amerika'da Lyft ile işbirliğine giderek Uber'e karşı atarak kendini göstermişti. Amerika'ya Lyft ile açılan DiDi, şimdi de Careem ile Ortadoğu'da açılım sağlamış olacak. DiDi'ye dikkatleri çeken esas ilginç yatırımı ise geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Apple'dan gelmişti. Didi Chuxing'e 1 milyar dolarlık yatırım yapan Apple'ın bu hamleyi üreteceği otomobile dair bir yatırım olduğu yorumları yapılmıştı.

        Ancak DiDi daha büyük hamlesini geçtiğimiz Nisan ayında Uber ile değerleme açısından arasındaki farkı önemli oranda azaltan 6 milyar dolarlık yatırım almasıyla gerçekleştirdi. 50 milyar dolar değerleme hamlesi ile şirket en değerli girişimler arasında ikinci sıraya yükseldi. Listenin ilk sırasında 68 milyar dolar ile Uber, üçüncü sırasında ise 46 Milyar dolar ile Çinli telefon üreticisi Xiaomi var.

        REKLAM

        CAREEM'E İLERİ DÜZEY YAPAY ZEKA DESTEĞİ

        Careem’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Mudassir Sheikha yapılan stratejik ortaklıkla ilgili şunları söyledi:

        REKLAM

        Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki sosyal ve ekonomik çeşitliliğin, araç çağırma ekonomisi için büyük fırsatlar sunduğuna vurgu yapan Didi Chuxing’in Kurucusu ve CEO’su Cheng Wei ise şöyle konuştu:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ