Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji apple, ipad, iphone, imac, macbook, hacker, avustralya, oleg piss, hacklenmek, fidye, fidye istemek, avustralya apple, daily mail - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM

        Avustralya'da yaşayan Apple kullanıcıları, cihazlarının kontrolünü ele geçiren ve geri vermek için fidye isteyen bir hacker çetesi ile karşı karşıya...

        KULLANICILARIN AKILLI CİHAZLARI HACKLENDİ

        Avustralya'da geçtiğimiz gece şirkete gönderilen zincirleme şikayetler, iPad, iPhone ve MacBook'ları hacklenen kullanıcılarından geldi. Sorunla karşılaşan kullanıcılar online destek forumlarında da bilgi paylaşımında bulunarak, kendilerinden fidye istendiğini belirtti.

        Ertesi sabah Apple kullanıcılarını yeni bir şok bekliyordu; cihazlarına "Oleg Piss" tarafından hacklendiklerine dair uyarı mesajı geldi. Oleg Piss, cihazın yeniden kullanılabilmesi için para talep ediyordu.

        TEKRAR ÇALIŞTIRMAK İÇİN 100 DOLAR FİDYE

        Avustralya AP'ye konuşan bir iPad kullanıcısı kendisine gönderilen mesajda, cihazını yeniden kullanabilmesi için PayPal aracılığıyla 100 dolar ödemek zorunda olduğunun belirtildiğini söyledi. Daily Mail'de yer alan habere göre diğer Apple kullanıcıları da benzer bilgileri paylaştı ve hem servis sağlayıcılarının, hem de Apple'ın bu sorun hakkında yetersiz kaldığını belirtti.

        Hackerların cihazlara nasıl sızdığı henüz tespit edilemedi, ancak Apple cihazlarda kullanılan iCloud servisi üzerinden bir açık yakalanmış olabileceği konusunda yoğunlaşılmakta. Hackerların, cihazlarda bulunan "kayıp modu"nu aktif hale getirerek cihazları kilitledikleri ve kontrol altına aldıkları tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ