Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Likya Yolu Ultra Maratonu'nda heyecan yüksek - Turizm Haberleri

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen ''Ultra Maraton Yarışması'' başladı.

        Ölüdeniz beldesinde startı verilen yarışmaya 27 sporcu katılıyor. Türkiye, Danimarka, Amerika, İngiltere ve Rusya'dan 27 bireysel sporcunun katıldığı maratonda engelli sporcu Kemal Özdemir de TEMA adına koşuyor. Doğayla tarihin iç içe olduğu noktada başlayan koşu Fethiye-Antalya arasında yapılmaya devam ediyor.

        Start öncesi gazetecilere açıklama yapan, Fethiye Belediye Başkan Vekili Dilek Dinçer, Likya Yolu Ultra maratonunda tarih, doğa, kültür, heyecanın üst seviyede olacağını, bu sayede Likya Yolu'nun bütün dünyaya tanıtılacağını söyledi.

        240 kilometrelik Ultra Maraton Yarışması, 2 Ekim'de Antalya-Kemer'deki Phaselis Antik Kenti'nde sona erecek.

        Kontrol noktalarından geçmek zorunda olan koşucuların ilk noktası Faralya, ikincisi Alinca, üçüncüsü Sdyma ve yine son durak kamp alanının bulunduğu Sdyma oldu. Toplamda 36.9 km olan ilk etap bitirildi. İlk etabı 2010 yılının birincisi Mustafa Kızıltaş 4 saat 50 dakika 20 saniye ile tamamlarken, 5 saat 18 dakika 45 saniye ile Hüseyin Polat ve 5 saat 29 dakika 45 saniye ile Fırat Kara kendisini takip etti.

        27 Eylül Salı günü Sdyma’dan start verilen yarışmada yarışmacılar zorlu ama bir o kadar keyifli ve güzel bir etap geçirdiler. Sdyma, Belceğiz, Pydnai, Letoon, Çayağzı, Patara’dan geçip ana kamp alanının bulunduğu Pınarkürü’nde yarışmayı tamamladılar. Çayağzı’nda bulunan kontrol noktasını teknelerle geçtiler, 10 km boyunca Patara plajında koştular. Toplamda 47.5 km olan ikinci etap bitirildi. İlk günün ilk üçü ikinci gün de değişmedi. Mustafa Kızıltaş 6 saat 26 dakika 10 saniye ile birinci tamamlarken, 7 saat 6 dakika 10 saniye ile Hüseyin Polat ve 7 saat 35 dakika 40 saniye Fırat Kara izledi.

        28 Eylül Çarşamba günü Kaş’dan start verilen yarışmada koşucular Fak Dere, Boğazcık, Aperlai, Simena Kalesi’nde geçip kamp alanının bulunduğu Simena’da 3.etabı tamamladılar. Aperlai’de iplerle tutunarak geçtiler, müthiş bir manzara ve doğal güzelliğe sahip Kekova da etaplar arasındaki duraklardan biriydi. Deniz kenarına inilip vadi içinden koşmaya devam edildi. Toplamda 35.1 km olan oldukça zorlayıcıydı. Üçüncü günün finalinde biraz dengeler değişti. Mustafa Kızıltaş ve Fırat Kara 6 saat 6 dakika 18 saniye ile yarışmayı aynı zamanda bitirirken, 6 saat 19 dakika 35 saniye ile Akın Yeniceli kendilerini izledi. 3 günlük genel sıralamada ise Mustafa Kızıltaş birinci, Fırat Kara ikinci ve Hüseyin Polat üçüncü olarak yarışmaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ