Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları KKTC'de hedef zengin Arap turist! - Turizm Haberleri

        KKTC'de turizmin gelişmesindeki en önemli aktörlerden biri olan Merit Turizm Grubu'nun son yatırımlarla adadaki bilanço değeri 1.5 milyar TL'yi buldu. Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs'ın en büyük otellerinden biri olan Merit Park Hotel'i (eski Mercure Hotel) bünyesine katan grubun Kuzey Kıbrıs'taki otel sayısı 7'ye, toplam yatak kapasitesi de 2 bin 500'e yükseldi.

        Bugüne kadar Kuzey Kıbrıs'a 1.5 milyar TL'lik yatırım gerçekleştiren Merit Turizm Grubu, önümüzdeki aylarda yeni yatırımlarla da gündeme gelecek. Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs'ın en büyük otellerinden biri olan Mercure Hotel'i 20 yıllığına kiralayarak bünyesine dahil eden grup, Merit Park Hotel adıyla hizmet verecek yeni oteliyle adadaki yatak kapasitesini 2 bin 500'e çıkardı. Hali hazırda Merit Crystal Cove Hotel, Merit Park Hotel, Merit Green Karmi (personel lojmanı), Merit Espri Otel (personel lojmanı), Merit Lefkoşa Hotel ve Gazimagusa'daki Merit Cyprus Gardens otelleriyle adada faaliyet gösteren Merit Turizm Grubu, Mayıs ayında açılacak yeni oteli Merit Royal Hotel ile bölgedeki otel sayısını 7'ye çıkaracak.

        Son yıllarda artan turizm yatırımlarıyla adadaki hizmet kalitesinin en üst seviyeye geldiğini belirten Merit International Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, turizm sektöründe misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışına daima öncülük ettiklerini söyledi.

        Merit Grubu olarak Kuzey Kıbrıs turizmine yeni yatırımlarıyla da katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirten Arar, "Merit Royal Hotel'i toplam 120 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçireceğiz" dedi.

        HEDEF KİTLESİ ZENGİN ARAP TURİSTLER

        Haksız bir izolasyona maruz kalan KKTC'ye yabancı turistleri getirmek için de büyük çaba harcayan Merit Grubu, aynı zamanda KKTC'nin yurt dışındaki tanıtımını da yapıyor. Çinli turistler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki potansiyel turistleri de hedefleyen Merit Grubu, 2013 yılında KKTC'ye gelecek olan Çinli turist sayısında ciddi oranda artış bekliyor. Reha Arar, "Merit Royal'in açılmasının hemen ardından yaklaşık 200 milyon dolar bütçe ile Maremonte projemize start vermeyi planlıyoruz. Ortadoğu'nun zengin turistine de talip olacağız" dedi.

        TATAR'DAN SEVİNDİRİCİ HABER

        Beraberinde bir heyetle geçtiğimiz günlerde Merit Royal Hotel inşaatını ziyaret eden KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ise Akdeniz çanağında ilk ve tek olacak bir konseptle açılacak olan Merit Royal'in adaya yeni bir vizyon getireceğini ve turist kalitesinde önemli bir gelişme olacağını belirtti. Turizmin, KKTC için önemli sektörlerin başında geldiğini belirten Bakan Tatar, "O bakımdan ciddi yatırımların, dış ülkelerde tanıtıma katkı yapacağına ve turizmdeki profesyonelliği zirve noktasına çıkaracağına inanıyorum. Bu kadar ciddi yatırımlarla KKTC'ye sahip çıkmakta olan Net Grubu'nun son yatırımlarla buradaki bilanço değeri 1.5 milyar TL'yi bulmuştur. Grubun üst yönetimi, KKTC'yi dünyaya tanıtma ve buraya en üst seviyede turist getirme çabası içerisindedirler" dedi.

        KKTC Hükümeti'nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzalamış olduğu 2013-2015 ekonomik işbirliği protokolüne de değinen Bakan Tatar, "Bu protokolde yer aldığı gibi, altyapı yatırımlarının tamamlanması ve su projesinin hayata geçirilmesi, Ercan ihalesinin tamamlanıp çok fazla yolcuyla medeni hizmet veren bir hale gelmesi ve bu güzel adanın Akdeniz'in incisi olma hedefine ulaşması, hepimizin en büyük temennisidir" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ