Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Emir isminin anlamı nedir? Emir ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Emir isminin analizi

        Ülkemizde en çok tercih edilen erkek isimlerinden biri de Emir ismidir. Kulağa hoş gelmesi ve kolay söylenmesi ismin tercih sebebidir. Özellikle son yıllarda popülerleşen isimlerden biri olan Emir isminin anlamı ebeveynler tarafından araştırılmaktadır. Emir isminin anlamı, Emir ne demek, Emir Kuran’da geçiyor mu, Emir isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Emir İsminin Anlamı

        Çocuğa uygun isim koyma konusu kimi zaman ebeveynler için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Koyulacak ismin anlamlı olması, kökeni, kolay söylenmesi ve kulağa hoş gelmesi dikkat edilen detaylardır. İsim bulma sürecinde internetten de yardım alınabilir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına kolayca ulaşım sağlayabiliriz. Bazı isimler hem erkek hem de kız çocuğuna koyulabilirken bazıları yalnızca erkek ya da kız çocuklarına koyulabilmektedir. Emir ismi de erkek çocuğuna koyulan bir isimdir. Bu ismi erkek çocuklarına koymaya hazırlanan ebeveynler ismin anlamını merak etmektedir. Emir ismi birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Emir isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Bir şeyin yapılması veya yapılmaması hususunda bildirilen kesin hüküm, hükmüne uyulması istenen zorlayıcı söz, buyruk.
        • Yapılması istenen şeyi bildiren yazı, yazılı belge.
        • Emir kipi.
        • İş, şey, husus, olay, hâdise.
        • Şehzade, prens.

        Emir Ne Demek?

        Günümüzde çocuğumuza koyabileceğimiz sayısız isim bulunmaktadır. Kökenleri ve anlamları farklılık göstermekle birlikte bu isimlerin anlamlarına internet üzerinden de ulaşım sağlayabiliriz. Özellikle son yıllarda bazı isimler daha ön plana çıkmaktadır. Modern ve pek duyulmamış isim arayışında olan ebeveynler isim konusunda araştırma yapmaktadır. İsim konusunda en önemli detaylardan biri de ismin anlamıdır. İsmin güzel ve iyi anlamlar içermesi beklenir. Şayet kötü bir anlamı bulunuyorsa bu isim tercih edilmez. Emir ismi de birden fazla anlama sahip olan bir isimdir. Emir ismi; bir şeyin yapılması veya yapılmaması hususunda bildirilen kesin hüküm, hükmüne uyulması istenen zorlayıcı söz, buyruk, yapılması istenen şeyi bildiren yazı, yazılı belge, emir kipi, iş, şey, husus, olay, hadise, şehzade ve prens anlamlarını taşımaktadır. Abbasi devletinde başkomutan, Osmanlı İmparatorluğu'nda beylerbeyi anlamlarında da kullanılmaktadır.

        REKLAM

        Emir Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsim belirleme sürecinde pek çok faktör olaya dâhil olmaktadır. Kimi ebeveynler köken üzerinden çocuğuna isim belirlerken kimileri de telaffuzu kolay olan isimlere yönelmektedir. İsim koyma sürecinde bazı anne ve baba adayları ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığına önem vermektedir. Tercihlerini kuran ayetlerinde geçen isimler üzerinden yapmaktadırlar. Emir ismi Arapça kökenli bir isim olmasına karşılık Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ancak Emir ismini koymak caizdir.

        Emir İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi konusu son yıllarda yaygınlaşan bir konu olarak öne çıkmaktadır. İsim analizi sayesinde merak ettiğimiz bir ismin ya da ismimizin ne gibi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğunu öğrenebiliriz. Bazı ebeveynler de isim koyma sürecinde isim analizinden faydalanmaktadır. İsim analizi yardımıyla çocuğunun hangi özelliklere sahip olacağını öğrenebilirler. Emir ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Bu isme sahip olan kişiler güvenilir ve kararlı yapıdadır. Liderlik yetenekleriyle öne çıkarlar. Tarihte bu isme sahip olan kişiler, topluluklarına liderlik etmiş ve toplumsal düzeni sağlamıştır. Bu sebeple, Emir ismi güçlü bir liderlik imajı çizmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Yusuf Yıldız
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ