Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema En çok seyredilen 20 yerli korku filmi
        1

        20. Magi 2016
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 227.968

        Amerikalı gazeteci Olivia Watkins, Türkiye'de yaşayan kız kardeşi Marla tarafından acil olarak İstanbul'a çağırılır. Olivia'nın kardeşinin yanına gittiği o gece Marla esrarengiz şekilde hayatını kaybeder.

        2

        Bu olay gizemlerle örülü bir hikâyenin başlaması anlamına gelmektedir. Senaryosunu Hasan Karacadağ'ın yazdığı filmin kadrosunda Kenan Ece'nin yanı sıra yabancı oyuncular Michael Madsen ve Stephen Baldwin de yer alıyor.

        3

        19. Şeytan-ı Racim 2013
        Yönetmen: Arkın Aktaç
        Seyirci sayısı: 242.215

        Emrah ve Salih, İstanbul'da yaşayan iki üniversite öğrencisidir. Salih "havas" adıyla da bilinen “büyü ilmi”ne merak sarar. Merakı giderek saplantı halini alır ve cinler alemindeki varlıkları kontrol altına almak ister. Emrah'ın olan biten hakkında hiçbir fikri yoktur ama aynı evi paylaştığı için huzuru kalmamıştır.

        4

        Salih her şeyin kontrolünü kaybedince, gece karabasanlar görmeye başlayan, normal bir hayatı kalmayan Emrah İzmit'e ailesinin yanına döner. Burada huzura ermeyi umarken, peşine musallat olanlar onu yine rahat bırakmazlar. Ailesi çareyi bu işlerle daha önce ilgilenmiş olan Bakırcı Mehmet efendiye başvurmakta bulur... Başrollerde Ertunç Uygun, Uğur Güneş ve Mehmet Çevik yer alıyor.

        5

        18. Dabbe 2 2009
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 264.259

        İlk filmde kıyametin habercisi olan ve yavaş yavaş tüm kainata internet yoluyla yayılan Dabbe, devam filminde dünyada kıyametin habercisi oluyor.

        6

        Teknolojiyi kullanarak sinsice ilerleyen cinler ve bilinmeyen varlıklar yanlarına Duhan'ı da alıp bu kez insanlığın sonunu getirmek için var gücüyle ilerliyor. Son saatlerini yaşayan bir grup insan ise başlarına gelecek felaketten habersiz yaşamlarını sürdürüyor.

        7

        17. Siccin 3: Cürmü Aşk 2016
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 277.596

        Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat'ın kız kardeşi Kader'le evlenir. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat'ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser.

        8

        Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise çok sevdiği ilk ve tek aşkı Kader'i kaybetmeme uğruna korkunç bir şey yapar... Filmin başlıca rollerinde Adnan Koç, Büşra Ayaydın ve Cem Uslu var.

        9

        16. Siccin 2 2015
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 289.327

        Hicran ve Adnan çiftinin mutlu evlilikleri, iki yaşındaki çocuklarını kaza sonucunda kaybetmeleriyle yıkıma uğrar. İkili, artık aynı evde yaşayan iki yabancı gibidir. Bu büyük acının üzerine Hicran esrarengiz olaylar yaşamaya başlayınca bir hocaya görünür ve birinin kendisine "41 dikiş" adı verilen bir büyü yaptırdığını öğrenir.

        10

        Büyülerin en güçlüsü olarak bilinen bu büyü, 41 farklı niyetle yapılmaktadır. Genç kadının büyüden kurtulabilmesi için yapan kişiyi bulup 41 niyetten hangisini ettiğini öğrenmesi gerekmektedir... Alper Mestçi'nin senaryosunu Ersan Özer'le yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Reyhan İlhan ve Ece Edibe Baykal yer aldı.

        11

        15. Musallat 2007
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 301.220

        Suat ve Nurcan aynı köyde büyümüş ve birbirlerini çok sevmiş iki gençtir. Güzelliği ile hemen fark edilen Nurcan, yakışıklı Suat’la beraber herkesin her zaman gıpta ettiği bir çift olmuştur. Bulundukları köyde büyük bir mutluluk ve huzur içinde yaşayan Suat ve Nurcan evlilik kararı aldığında ise başka bir alemden bir varlık başlarına musallat olur.

        12

        Kendilerini ve çevrelerini etkileyen olaylar hiçbir açıklaması olmayacak şekilde gelişir. Senaryosunu Alper Mestçi'nin yazdığı filmde başrolleri Burak Özçivit ile Biğkem Karavus paylaşıyor.

        13

        14. Semum 2008
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 334.168

        Canan ve Volkan'ın yolunda giden bir evliliği vardır. Genç çift, yıllardır düşledikleri bir eve kavuşmuşlardır. Ancak bir gün tuhaf bir sorun peydah oluverir: Canan hiç kimsenin anlam veremediği garip davranışlarda bulunmaya başlar. Kendisine hâkim olamamaktadır; sanki davranışları başkaları tarafından kontrol ediliyormuşçasına histerik davranmaktadır.

        14

        Semum denen korkunç mahlukatın hâkimiyetine giren Canan artık kötü ruhların hedefindedir. Filmin başrollerinde Burak Hakkı, Ayça İnci ve Bahtiyar Engin oynuyor.

        15

        13. Siccin 2014
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 337.126

        Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e âşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur, Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır.

        16

        Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır. Bu kötücül cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir... Filmin oyuncu kadrosunda Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş gibi isimler yer alıyor. Senaryo Alper Mestçi'ye ait...

        17

        12. Üç Harfliler: Beddua 2018
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 339.737

        Liseden arkadaş olan Melek, Burcu, Eda ve Ayla aradan geçen yıllara rağmen birbirinden kopmamıştır. Hepsi yaşantısını yoluna koymuş, mutlu bir yaşam sürmektedir. Ta ki hayatlarına Havel girene kadar. Havel, bir şamandır. Bir gece Melek, Burcu, Eda ve Ayla tesadüf eseri Havel ile karşılaşır. Dördününün de hayatı Havel ile tanıştıktan sonra adeta cehenneme döner.

        18

        Kimin tarafından edildiği belli olmayan beddua ile hayatları kâbusa dönen kızlar başlarına gelenlerle yüzleşmek zorundadır. Filmin başrollerinde Beyzanur Mete, Esma Soysal, Şerife Ünsal ve Gizem Takma oynuyor.

        19

        11. Dabbe: Bir Cin Vakası 2012
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 370.221

        Ceyda T., yaşamını Ankara'da sürdüren sıradan bir annedir. Eşi Sinan ve kızları Burcu'ya fiziksel dünyada olmayan bir mahlukat musallat olur. Nereden çıktığı belli olmayan bu cin, bedensiz bir varlıktır ve aileye olan şiddetli saldırıları durmak bilmez.

        20

        Ankara GATA Tıp Fakültesi’ne müracaat eden ailenin evlerine video kayıt sistemi kurularak, evin takip altına alınmasına karar verilir. Herkes ailenin aklını yitirdiğinden şüpheleniyorken kamera kayıtları gerçeğin ortaya çıkmasına vesile olur. Filmin başrollerinde Nihan Aypolat, Koray Kadirağa, Pervin Bağdat oynuyor.

        21

        10. Küçük Kıyamet 2006
        Yönetmenler: Durul ve Yağmur Taylan
        Seyirci sayısı: 383.749

        Annesini depremde kaybeden ve olması beklenen “büyük İstanbul depremi”nin paranoyasını sürekli üzerinde hisseden Bilge, İstanbul'da daha fazla yaşayamayacağına karar verir. Yeğenlerini de yanlarına alarak Fethiye yakınlarında bir eve taşınan aile, burada esrarengiz olaylarla karşılaşır ve paranoyalarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

        22

        Senaryosunu Doğu Yücel'in yazdığı filmde başrolleri Başak Köklükaya, Cansel Elçin, Binnur Kaya ve İlker Aksum oynuyor. Bu listedeki yerli korku filmlerinden ziyade Batı tarzı gerilim öykülerini hatırlatan “Küçük Kıyamet” nitelikli öyküsüyle eleştirmenler tarafından son yılların en iyi yerli korku – gerilim filmlerinden biri olarak kabul ediliyor...

        23

        9. el-CİN 2013
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 421.052

        İstanbul Şile'de bir kız çocuğu bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılır. Aynı ilçede yaşayan ve olayla hiçbir ilgisi olmayan beş üniversite öğrencisi kaçırılan kızla ilgili doğaüstü olaylar yaşamaya, ürkünç görüntüler görmeye başlar. İlk başta anlamlandıramadıkları bu korkutucu olaylar, kendi aralarında tartışmalara sebep olur.

        24

        Küçük kız neden kaçırılmıştır, nerededir? Dehşet gitgide artarken gizledikleri sır onları, insanlık tarihinden de eski, cinler aleminin ve Azrail yokuşu denen boyut kapısının eşiğine getirir. Gençler, ölümden daha korkutucu olan bu eşikten kurtulabilecekler midir?

        25

        8. Dabbe: Cin Çarpması 2013
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 422.747

        Evlilik hazırlıkları yapmakta olan Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve bedeni tanımlanmayan varlıklar tarafından ele geçirilir. Başına gelen bu esrarengiz olay yaşadığı köy Kıbledere için yeni bir şey değildir. Bu gizemli köy geçmişte define arama olayları sırasında lanetli bir olay yaşamıştır.

        26

        Kübra'yı tedavi etmek için yola çıkan arkadaşı psikiyatrist Ebru, Cinci Faruk Akat olarak tanınan bir adamın cin çıkarma seansı sırasında bir genç kıza yaptıklarını kayıt altına alıp inceler. Bu arada köyün geçmişinde yaşanan olayların laneti, herkesin yakasına yapışmak üzeredir... Başlıca rollerde Cansu Kurgun, Irmak Örnek, A. Murat Özgen gibi isimler yeralıyor.

        27

        7. Siccin 4 2017
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 476.880

        Geçmişte varlıklı ve güzel günler yaşamış olan Yılmaz Ailesi, yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle babaanne Saadet'in yanına taşınmak zorunda kalır. Fakat Saadet bu evde sandıkları gibi yalnız değildir. Bahçesinde kocasının mezarı bulunan Saadet'in eski evi, başka alemden gelen sakinler tarafından sahiplenilmiştir.

        28

        Ailenin eve gelişi bu sakinler tarafından hiç de hoş karşılanmaz. Onlar evde Saadet'ten başkasını istemezler. Filmin başrollerinde Mirza Metin, Yasemin Kurttekin ve Sebahat Adalar gibi isimler yer alıyor.

        29

        6. Musallat 2: Lanet 2011
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 514.331

        Varlıklı bir ailenin kızı olan Elif (Öykü Turan) sürekli olarak gaipten sesler duymakta, sık sık nefes darlığı yaşamakta ve rüyalarında bir türlü anlamlandıramadığı kâbuslar görmektedir. Elif'in hayatını içinden çıkılmaz bir şekilde zorlayan ve cevabını bulamadığı bu kötü olayların nedeni geçmişte yaşadığı bir olaydan kaynaklanmaktadır.

        30

        Yanlış zamanda ve yanlış yerde yapılan, çözülmesi mümkün olmayan korkunç bir büyüdür her şeyin nedeni... Elif, yaşadığı bu korkunç olayların gizemini araştırmak ve karanlık geçmişiyle yüzleşmek için bir yolculuğa çıkar...

        31

        5. Dabbe 6 2015
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 536.651

        Türk korku filmlerinde pek alışık olmadığımız 2 saat 40 dakikalık süresiyle öne çıkan “Dabbe 6”, en tehlikeli cin kabilesi olarak kabul edilen Cuhenna kabilesinin neden olduğu olayları anlatıyor. Doktor Zeren ve kız kardeşi Ayla annelerinin bir gece aniden ölmesiyle sarsılır. Adli raporlara göre anneleri beyin kanamasıyla ölmüştür. Ayla ise annesinin çok hızlı hareket eden, bilinmeyen bir dilde konuşan, devasa kara varlıklar tarafından öldürüldüğünü düşünür.

        32

        Yakınları Ayla’nın bir tür psikolojik travma geçirdiğini düşünürler. Ama birtakım varlıklar Ayla'yı başka bir aleme götürür ve ona işkence ederek, annesinin ölümüyle ilgili bir takım sırları göstermeye çalışırlar. Filmin başrollerinde Murat Seviş, Sema Şimşek, Nilay Gök ve Fehmi Karaarslan yer alıyor.

        33

        4. Dabbe 2006
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 539.381

        2000'li yıllarda yükselişe geçen yerli korku sinemasının ilk filmlerinden biri. Daha sonra birçok filme model olan “Dabbe”, bir gencin intiharı ile başlar. Arkadaşları ve polis, bu intiharın nedenini çözmeye çalışırken başka ölümler yaşanır. Bu arada arkadaşlarına internet aracılığıyla tuhaf görüntüler eşliğinde mailler gelmekte ve hepsi garip varlıklar görmektedirler.

        34

        Olaylar zinciri, Kur'an-ı Kerim'de "Dabbet-ül Arz" olarak geçen kıyamet alametini göstermektedir. Bu bir intihar salgınıdır ve önce ABD'de başlamıştır. Senaryosunu da Karacadağ'ın yazdığı filmde Ümit Acar, Zeynep Hasdal Çolakoğlu ve Ebru Aykaç oynuyorlar.

        35

        3. Büyü 2004
        Yönetmen: Orhan Oğuz
        Seyirci sayısı: 553.137

        Bir grup arkeolog 700 yıldır süregelen laneti yeniden canlandırmak üzere olduklarının farkında değillerdir. Kız çocuklarının uğursuzluk getirdiğine inanan köy halkı, yediyüz yıl önce tüm kız çocuklarını öldürmüş ve toprağın altına gömmüştür.

        36

        Arkeologlar Kral Sultan Salih'e ait olan bir el yazmasını ararlarken farkında olmadan bu antik büyünün yeniden canlanmasına sebep olacaklar, yüzyıllardır süregelen bir laneti üzerlerinde toplayacaklardır. Senaryosunu Şafak Güçlü'nün yazdığı filmde Suna Selen, Özgü Namal, Ece Uslu, Nihat İleri, Serhat Tutumluer, Okan Yalabık ve İpek Tuzcuoğlu gibi isimler rol aldı.

        37

        2. Siccin 5 2018
        Yönetmen: Alper Mestçi
        Seyirci sayısı: 633.391

        Yıllar önce yapılan bir ayin sonrası hayatları kâbusa dönen bir ailenin hikâyesi... Hale, akli dengesi bozulmakta olan babaannesi, annesi ve halası Azra'yla birlikte Nevşehir'deki tarihi evde yaşayan 12 yaşındaki genç bir kızdır. Babası daha o doğmadan ortadan kaybolmuş ve bir daha hiç haber alınamamıştır. Hale bir gece rüyasında, babasının onu eski ve tekinsiz bir eve çağırdığını görür. Bu ev yıllar önce yasak bir ayinin gerçekleştirildiği yerdir.

        38

        Bu kâbustan sonra Hale ürkütücü şekilde değişmeye başlar. Genç kızın karakterindeki değişim, ev halkı için korkutucu bir hal alır. Ancak genç kızın değişiminden en çok zarar görenler, Azra ve Azra'nın erkek arkadaşı Selim olacaktır... Senaryosunu Alper Mestçi'nin yazdığı filmde Rüya Önal, Merve Ateş, Özgür Hacıer gibi isimler yer alıyor.

        39

        1. Dabbe 5: Zehr-i Cin 2014
        Yönetmen: Hasan Karacadağ
        Seyirci sayısı: 837.791

        Senaryosunu Hasan Karacadağ'ın yazdığı filmde, 30 yıl önce Anadolu'nun ıssız bir köyünde yaşanmış bir olay, cinler aleminde geçen bir öyküyle birleşiyor. Eşi Ömer'le mutlu bir evliliği olan Dilek'in hayatı, adı anılmaz cinlerin ani saldırısıyla kararır. Her şey Dilek'in gördüğü bir rüyayla başlar. Rüyada belirsiz suretler; şeytana dair bir takım sırları Dilek'in kulağına fısıldadıktan sonra ona musallat olurlar.

        40

        Dilek bedeninin kontrolünü kaybetmeye başlayınca, Bitlis'li Belkıs Hoca'yar başvururlar. Belkıs Hoca, karşılaştığı bu vakanın bir cin kabilesiyle ilgili olduğunu anlayınca şok geçirir. Rüyalar yoluyla insan kanına giren ve orada zehir gibi dolanan bu cin kabilesini, musallat oldukları ruhlardan uzaklaştırmak neredeyse imkânsızdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ