Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Enes Batur'a YouTube yasağı! Son dakika magazin haberleri
        1

        Türkiye'de en çok takipçiye sahip YouTuber'ların başında gelen Enes Batur büyük bir şok yaşadı. 22 yaşındaki Batur'un yıllar önceki bir videosundan dolayı, platforma yeni içerik yüklemesi yasaklandı.

        2

        "SİNİR KRİZİ GEÇİRECEĞİM!"

        Karara isyan eden Batur, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Batur, "Sinir krizi geçireceğim gerçekten. Beş yıl önce yayınladığım bir video yüzünden ihtar aldım. YouTube'a video yüklemem yasaklandı. Sıkıntıyı çözmeye çalışacağım bakalım, dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

        BİR HAFTA YASAK!

        Enes Batur'un ihtar alması, onun bir hafta boyunca yayın yapamayacağı anlamına geliyor. Ünlü YouTuber, 90 gün içinde iki kez daha ihtar alırsa, hesabının kapatılmasıyla karşı karşıya kalabilir.

        Batur'un hesabı geçtiğimiz yıl da aynı gerekçeyle askıya alınmıştı. Gerekli girişimlerden sonra Batur, video paylaşım platformundaki kısıtlamalarını kaldırmayı başarmıştı.

        3

        YOUTUBE TOPLULUK KURALLARI HAKKINDA

        YouTube, içerik üreticilerinin Topluluk Kuralları'na uyması gerektiğini belirtiyor. Bu genel kurallar YouTube'un dinlemek, paylaşmak ve topluluk oluşturmak için ideal bir platform olmasına yardımcı olduğu ifade ediliyor. YouTube'da izin verilen içerik türleri, spam veya taciz gibi davranışları yasaklayan kurallar ve daha birçok konu bu kurallarda özetleniyor.

        Yüklenen içeriğin Topluluk Kuralları'na uygun olmadığı tespit edilirse uyarı alınıyor (ilk ihlal için). İçeriğin YouTube'un politikalarını tekrar ihlal ettiği tespit edilirse Topluluk Kuralları ihtarı veriliyor. Uyarının ardından:

        * Bir ihlal daha gerçekleşmesi, ihtar almak anlamına gelir ve bir hafta boyunca paylaşım (video, canlı yayın, özel küçük resim ve yayın) yapılamaz.

        * 90 gün içinde ikinci ihtarı almak, iki hafta boyunca paylaşım (video, canlı yayın, özel küçük resim ve yayın) yapılamaz.

        * 90 gün içinde üç ihtar alınması durumunda kanal kapatılır.

        4

        Geçtiğimiz günlerde Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Batur, merak edilenlerini anlatmıştı.

        "PİLOT OLMAK İSTİYORDUM"

        Eğitim hayatından söz eden Enes Batur, ailesinin yönlendirmesi nedeniyle Antalya’da bilgisayar mühendisliği kazandığını söyledi.

        Aslında pilot olmak istediğini belirten Batur, gözünde miyop olduğu için bu yönde eğitim alamadığını ifade etti.

        YouTube kanalından gelir elde etmeye başladığı için daha sonra bu alana yönelmek istediğini açıklayan fenomen, bu sebeple Radyo, Sinema ve Televizyon bölümüne geçiş yaptığını dile getirdi.

        5

        "MADDİ İMKANSIZLIKLAR YAŞADIM"

        Kanalını açmaya nasıl karar verdiğini de anlatan Enes Batur, yurt dışındaki insanları takip ettiğini ve ardından yayın yapan Türk isimlerin de olduğunu görüp, bu yola adım attığını belirtti.

        Batur, ilk başta YouTube kanalı için maddi imkansızlıklar yaşadığını ancak pes etmediğini sözlerine ekledi.

        Amacının para kazanmak olmadığını söyleyen 22 yaşındaki ünlü fenomen, arkadaş edinmek ve eğlenmek için kanal açtığını anlattı.

        6

        "LİSEDE DIŞLANIYORDUM"

        Lise dönemlerinde asosyal bir kişilik olduğunu ifade eden Enes Batur, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istediğini ancak dışlandığını açıkladı.

        YouTube'da rekabet şartlarının zorlaştığını dile getiren Batur, başarısız olmaktan çok korktuğunu ve bulunduğu yeri kaybetmeyi istemediğini anlattı.

        7

        "DİSİPLİNLİ BİR ÇOCUKLUĞUM OLDU"

        Ailesinden de söz eden Enes Batur, konuyla ilgili, "Ailem memur. Ankara’da doğdum, üç yıl Erzurum’da yaşadım. Daha sonra Antalya’ya geçtik. Antalya’dan da İstanbul’a geldim tek başıma. Babam bordo bereliydi. Özel kuvvetlerdeydi, annem de hemşire... Babam şu an emekli… Disiplinli bir çocukluğum oldu" dedi.

        8

        KARANTİNADAN KAÇTI

        Ünlü Youtuber Enes Batur Sungurtekin, geçtiğimiz yıl karantina kurallarını hiçe saymıştı.

        Enes Batur'un koronavirüse yakalanmasına rağmen evinde izole olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişme üzerine emniyet birimleri harekete geçmişti. Filyasyon ekipleri Sungurtekin’in Beykoz’daki lüks villasında denetleme yapmıştı. Ancak Enes Batur evinde bulunamamıştı.

        Enes Batur’un evinde olmadığı belirlenmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçmişti. Karantina kurallarını ihlal eden Enes Batur ve kız arkadaşı Sancaktepe'de bulunan İyi Maya Öğrenci Yurdu'na yerleştirilmişti.

        9

        ÖLÜMDEN DÖNDÜ

        Enes Batur, daha sonra da Etiler'de trafik kazası geçirmişti.

        Otomobilinin kontrolünü kaybeden Batur, ağaca çarptıktan sonra yol kenarında park halinde bulunan bir arabaya vurarak durabilmişti.

        Batur'un otomobili kullanılmaz hale gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ