Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Esnafa erken emeklilik müjdesi! 2023 Esnaf prim gün sayısı düştü mü? Prim ödeme gün sayısı ne kadar, kaç oldu?
        1

        Kayseri mitinginde kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf prim gün sayısının SSK'lılarla eşitleneceğini duyurdu. Düzenlemeden 1 milyon küçük esnafın yararlanacağı belirtilirken, 9 bin olan esnaf prim ödeme gün sayısının kaç olacağı merak konusu oldu. Peki, "Esnaf prim gün sayısı düştü mü, prim ödeme günü kaç oldu, prim sayısı eşitlendi mi?" İşte detaylar...

        2

        BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI KAÇ?

        BAĞ-KUR'da mevcut durumda emeklilik prim gün sayısları şu şekilde:

        Normal emeklilik: Kadın 20 tam yıl (7200 gün), erkek 25 tam yıl (9000 gün) prim.

        Kısmi emeklilik: Kadın 50, erkek 55 yaş ve 15 tam yıl (5400 gün) prim.

        3

        KÜÇÜK ESNAFIN PRİM GÜNÜ DÜŞTÜ MÜ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa erken emeklilik müjdesi geldi. Erdoğan, "Küçük esnaflarımız için prim ödeme gün sayısını 7 bin 200'e indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak" dedi.

        4

        Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlenmesinden faydalanamayan çok sayıda esnaf ve sanatkarın beklentilerine yönelik olarak SSK'li çalışanlarla esnafın çalışma gün sayısının 7 bin 200 güne eşitlenmesi haberinin sevindirici olduğunu belirtti.

        5

        Esnaf kesimi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımızın prim gün sayısının SSK'lilerle eşitlemesi talebimizin olumlu yönde karşılık bulması esnaf ve sanatkar camiamızda sevinçle karşılandı. Karar ile Anayasa'nın eşitlik ilkesindeki adaletsizlik ortadan kaldırılmış oldu." değerlendirmesinde bulundu.

        6

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ