Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, 21. ölüm yıl dönümünde Basri Dirimlili'yi andı - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçemizin formasını 1953-1963 yılları arasında giyen "Mehmetçik" lakaplıBasriDirimlili'yi vefatının 21. yılında saygıyla anıyoruz." denildi.

        "MEHMETÇİK" LAKABINI NASIL ALDI?

        Açıklamada,BasriDirimlili'ye, "Mehmetçik" lakabının 15 Mayıs 1955'te Galatasaray'a karşı oynadığı Atatürk Kupası maçından sonra verildiği kaydedildi. Bu maçta aldığı bir darbe sonucu kanlar içinde kalan, başına üç dikiş atılan ve bandaj sarılanBasriDirimlili'nin, o zamanki kurallarda oyuncu değiştirme hakkı olmadığı için takımı 10 kişi kalmasın diye oyuna devam ettiği ve ilerleyen dakikalarda kafayla Galatasaray'a bir de gol attığı aktarıldı.BasriDirimlili'nin kanamasının yeniden başladığı ve baygınlık geçirmesine rağmen takım arkadaşlarını yalnız bırakmamak için karşılaşmayı tamamladığı ifade edildi.

        REKLAM

        Sol bek mevkisinde görev alanBasriDirimlili, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 2'şer İstanbul Ligi ve Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı.BasriDirimlili, 27 kez de A Milli Futbol Takımı'nın formasını giydi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ