Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Gazişehir maçının yazarı yorumları! (Fenerbahçe - Gazişehir: 5-0!) - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında Gazişehir Gaziantep'i 5-0 yenerek, 123 haftadır hasret kaldığı liderlik koltuğuna oturdu. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, rakibini Victor Moses, Vedat Muriç, Emre Belözoğlu, Nabil Dirar ve Ferdi Kadıoğlu'nun golleriyle 5-0 yendi!

        2

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: İlk penaltı, ani pres ve kapılan topun hızlıca oynanması sonucu oluştu. Tam anlamıyla bir Ersun Yanal karakteridir. Emre'nin Vedat'a; Kruse'nin Ferdi'ye yaptığı asistler de göz okşayıcıydı.

        3

        Fenerbahçe yönetimine şimdi daha fazla görev düşüyor. Ali Koç artık meşhur kararsızlığını bırakacak. İşi bilen çok az sayıdaki yöneticisi ile odaklanıp Gustavo ve Kolarov transferini bitirecek. Düşünün Jailson - Kolarov'dan oluşan tandem önünde Emre ve Gustavo.. Bu dörtlü çok iyi pas oyunu oynayabilir.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe’nin öndeki 4 oyuncusu, birbirini tamamlayan özellikleriyle geçtiğimiz sezonki ekibin çok önünde. Birbirlerini biraz daha iyi tanısalar dün tarihi bir fark olabilirdi.

        5

        Emre Belözoğlu’nun kattığı aklı ön plana almak lazım. Muriç’in güvenli santrfor oyunu ve Kruse’nin hem enerjisi hem de oyun bilgisiyle fark yarattı. Bu tabloda Ozan’ı da unutmamak lazım.

        6

        UĞUR MELEKE: Emre yeni sezonun ilk yarım saatinde 1 gol, 1 asist yaptı, 2 penaltı üretti. Onun bölgesinde oynayan bir oyuncu tüm bir sezonda bu istatistiği yakalayınca “iyi iş yapmış” diyoruz bazen. Emre yarım saatte yaptı bu katkıyı!

        7

        İstatistikle de yetinmedi, her hücum onunla başladı, onunla olgunlaştı. Manchester City’nin bir tarafta pas-pas-pas sonra diğer kenara ani dönüş taktiğini Emre uyguladı dün sahada. Duran topların başına onun geçmesi bile bir takımın standardını değiştiriyor.

        8

        AHMET ÇAKAR: Hakem Arda Kardeşler aslında iyi hakem fakat ilk penaltıda anlayamadığım şeyler var. Hiçbir lafım yok, ikinci ve üçüncü penaltılar net penaltı. İlk penaltıda faulü Kruse'nin yaptığını düşünüyorum. Ama hakem penaltı noktasını gösterdi ve VAR devreye girmedi.

        9

        Ya o penaltıyla Fenerbahçe maçı 1-0 kazanmış olsaydı ne olacaktı? Ayrıca Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, yine hakemin gözü önünde küfür ediyor ve maalesef yine cezasız kalıyor.

        10

        ALİ ECE: Emre Belözoğlu’nun dönüşü, Max Kruse ve Vedat’ın gelişi ile geçen sezondan çok daha iyi bir Fenerbahçe takım hücumu izleyeceğimiz, ertesi sabah güneşin doğacağı kadar aşikârdı. Soru işareti ise transferlerde geç kalındığı için takım savunması ve hücumdan savunmaya dönüşlerdeydi.

        11

        GÜRCAN BİLGİÇ: Kaptan Emre'nin bir kez daha Türkiye'nin en iyisi orta sahası olduğunu gördük. Tribünlerin de "kalbini" taşıyan bir oyun lideri olarak, arkadaşlarıyla birlikte daha birinci haftadan liderlik koltuğunun tadını verdi.

        12

        Adı şampiyonlukta geçen rakipleri, ilk haftayı yenilgilerle tamamladılar, son üç sırayı paylaştılar. Sadece kazanma haftası değildi dün gece, kapı zilini iki kere çalıp, "ben geldim" diyen gurbetteki "ağabey" de vardı sahada.

        13

        ŞANSAL BÜYÜKA: Süper Lig’de “kırkına merdiven dayayan“ bir delikanlı var; Emre Belözoğlu... Pas böyle atılır... Sağına dön 5 metre, soluna dön 3 metre, öyle kandırmaca değil... Sağa dönüyor 30 metre gönderiyor, sola dönüyor 20 metre atıyor, arkadaşlarının koşu yoluna topu bırakıyor... Adam Benjamin Button gibi... Zamanı geri sarıyor...

        14

        Fenerbahçe çok ama çok uzun süren “esmer günlerinin“ ardından, Kadıköy‘de gece vakti güneş gibi parladı... Üstelik Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir‘in 3‘er, Trabzonspor‘un 2 puan kaybettiği ilk haftada sadece “Bereketli ve liderliği getiren“ bir haftayı sadece üç puanı kazanarak değil yanına güveni, morali, futbola dönüşü katarak tamamladı...

        15

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe tüm oyun planını Emre’ye göre düzenlemiş. 39 yaşındaki bu oyuncu beklenilenin çok üstünde bir performans gösterdi. Her topu olumlu kullandı. Ters toplar yaptı. Oyunun kenarlara taşıdı. Bir orkestra şefi gibi yönetti arkadaşlarını.

        16

        Fenerbahçe adına büyük kazanç olduğu bir gerçek. Emre faktörü diğer oyuncuları da etkilemiş. Hata yapmamak için çaba gösterdiler. Başta Ozan, tecrübeli oyuncudan çok etkilenmiş. Topu ezmeden, hata yapmadan kaptana eşlik etti…

        17

        Tek sorun, Emre yaşının getirdiği dezavantajla karşı karşıya. 90 dakika aynı tempo ve mücadeleyi beklemek haksızlık olur. Ersun Yanal, bu sorunu gidermek için anlamadığımız kadarıyla Emre’nin yedeği olarak Tolga’yı düşünüyor. Geçen sezonu hiç oynamadan kapatan Tolga, kısa süre oyunda yer alarak hazır sinyali verdi…

        18

        ERCAN TANER: Emre 23 yaşında değil, yolun yarısını çoktan geçen Emre, zorlu maratonda bu devamlılığı ne kadar sürdürebilir? Bu işin yağmuru, karı, kötü günleri var. Jailson, mecburi stoper görüntüsü içinde. Herhalde yeni stoper gelecek. Yoksa hem Jailson'a hem de takıma yazık olur.

        19
        20
        21

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ