Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Osmanlıspor MAÇ ÖZETİ - Fener ikinci yarıda açıldı! - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-OSMANLISPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe evinde Osmanlıspor'u 2-0 yendi. Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler 54 puana yükseldi. Kümede kalma mücadelesi veren ve 5 maç sonra kaybeden Başkent ekibi ise 28 puanda 16. sırada kaldı.

        Öte yandan Fenerbahçe, Kadıköy'de 2 maç sonra kazanırken, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta kalesinde gol görmedi.

        Kadıköy'deki mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci 45 dakikaya başkerken Alper Potuk'un yerine Valbuena'yı sahaya sürdü. Fransız yıldız maçın kaderini değiştiren isim oldu.

        54. dakikada Fenerbahçe, Martin Skrtel ile maçta 1-0 öne geçerken, 'top çizgiyi geçti mi, geçemedi mi' tartışmaları yaşandı: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Valbuena ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yaptı ve kaleci Zydrunas Karcemarskas üzerine gelen topu kontrol etmeyi başardı. Pozisyon sonrasında yan hakemden bilgi alan Halil Umut Meler, meşin yuvarlağın tamamının gol çizgisini geçtiğine karar verdi.

        Bu golden 6 dakika sonraFenerbahçe, Roberto Soldado'nın golüyle farkı ikiye çıkardı: Orta alanda yapılan pas hatasını değerlendiren Giuliano, attığı şık çalımlarla ceza sahası içerisine girdi. Brezilyalı yıldızın çektiği şutta, top sol direkten dönerek altıpas sağ tarafında bulunan Soldado'nun önüne geldi. Golcü oyuncu bu fırsatı kaçırmadı ve meşin yuvarlağı yerden boş kaleye gönderdi.

        67. dakikada savunmanın yaptığı hata ile topu çalan Roberto Soldado'nun yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

        FENERBAHÇE: 2 - OSMANLISPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Kerem Ersoy, Cevdet Kömürcüoğlu

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Alper Potuk (Dk. 46 Valbuena), Giuliano (Dk. 90+1 Eljif Elmas), Soldado (Dk. 75 Fernandao)

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Muhammed Bayır, Yalçın Ayhan, Anıl Karaer, Pinto, Ceyhun Gülselam (Dk. 89 Mehmet Güven), Musa Çağıran (Dk. 64 Lumanza), Regattin, Umar (Dk. 68 Cikalleshi), Serdar Gürler, Mehmet Batdal

        GOLLER: Dk. 54 Skrtel, Dk. 60 Soldado (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 42 Dirar (Fenerbahçe), Dk. 45 Musa Çağıran, Dk. 61 Muhammed Bayır (Osmanlıspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        11. dakikada sağ kanattan Serdar Gürler'in yerden yaptığı sert ortada, topa kale sahası içinde müsait durumda bulunan Musa Çağıran dokundu. Kaleci Volkan Demirel'in müdahale ettiği meşin yuvarlak, yeniden Musa'ya çarparak auta gitti.

        16. dakikada De Souza'nın uzak mesafeden sert vuruşunda, top kale direğinin dibinden dışarı çıktı.

        45. dakikada savunmanın uzaklaştırdığı topa gelişine Ceyhun Gülselam'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Giuliano topu sağ kanattan bindirme yapan Şener Özbayraklı'nın önüne bıraktı. Bu oyuncu ceza sahası içinde tekrar Giuliano'ya çıkardı. Brezilyalı oyuncunun gelişine vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        54. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Valbuena'nın sağdan kullandığı kornerde penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda, kaleci Karcemarskas'ın kontrol ettiği topta hakem Halil Umut Meler meşin yuvarlağın çizgiyi geçtiğine karar verdi ve Fenerbahçe öne geçti: 1-0.

        60. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Orta sahada rakibinin hatasıyla topla buluşan Giuliano, ceza yayına kadar taşıdığı topla rakiplerinden sıyrılarak içeri girdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda yan direkten dönen meşin yuvarlak Soldado'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda, top ağlara gitti: 2-0.

        66. dakikada Umar'ın hatalı pasıyla topla buluşan Soldado'nun ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruşta, top üst direkten oyun alanına döndü.

        80. dakikada Ceyhun Gülselam'ın sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Cikalleshi'nin kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        83. dakikada sağ kanattan çizgiye inerek ceza sahasına giren Valbuena'nın ortasında, arka direkte Fernandao'nun müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

        84. dakikada Lumanza'nın savunma arkasına pasıyla topla buluşarak ceza sahasına giren Cikalleshi'nin kaleciyle karşı karşıya yaptığı aşırtma vuruşta, top az farkla yandan dışarı gitti.

        KADIKÖY'DE 2 MAÇ SONRA KAZANDI

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Osmanlıspor'u 2-0 yenerek, taraftarı önünde 2 maç sonra galip geldi. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da net bir fırsat yakalayamadı ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. İkinci yarıya tempolu başlayan Fenerbahçe, aradığı golü 54. dakikada Martin Skrtel'in kafa vuruşuyla buldu. Roberto Soldado'nun 60. dakikadaki golüyle farkı 2'ye çıkartan sarı-lacivertliler, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Üst üste 2. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 54'e yükseltti ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

        SKRTEL'DEN 7 AY SONRA GOL

        Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Skrtel, 7 ay sonra gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe'yi 54. dakikada 1-0 öne geçiren tecrübeli stoper, bu karşılaşmadan önce son golünü 9 Eylül 2017'de Medipol Başakşehir'e atmıştı.Skrtel, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını ise 3'e çıkarttı.

        VALBUENA HAREKETLİLİK GETİRDİ

        Fenerbahçe'de ikinci yarıda Mathieu Valbuena'nın oyuna girmesi, sarı-lacivertli takıma hareketlilik getirdi. İkinci yarının başında Alper Potuk'un yerine oyuna dahil olan Fransız futbolcu, 56. dakikada Skrtel'in gol attığı pozisyonda korneri kullanan kişi olarak skora doğrudan katkıda bulundu.

        İlk yarıda pozisyon bulamayan sarı-lacivertliler, ikinci devre de ise birçok gol fırsatı yakaladı ve bunların ikisini değerlendirerek 3 puanı aldı.Öte yandan sarı-lacivertliler, ilk yarıda kullandığı 6 korner atışında da gole yaklaşamazken, Valbuena'nın topun başına geçtiği ikinci köşe atışı sonucunda golü buldu.

        SOLDADO GOLLERİNE DEVAM ETTİ

        Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Soldado, Osmanlıspor'u da boş geçmedi. Geçen hafta 5-0 kazandıkları Kayserispor maçında fileleri 2 kez havalandıran Soldado, 60. dakikada takımının 2. golünü kaydetti.Soldado'nun ligdeki gol sayısı ise 5'e yükseldi. İspanyol futbolcu bu sezon ilk kez Süper Lig'de üst üste 2 maçta gol atma başarısı gösterdi.Ayrıca, Soldado'nun 66. dakikadaki şık aşırtma vuruşunda da top üst direkten döndü.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında takımında son maça göre tek değişiklik yaptı.Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, geçen hafta Kayserispor'u 5-0 yendikleri maça göre zorunlu bir değişikliğe gitti.Kayserispor maçın gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Aatıf Chahechouhe'nin yerine Kocaman, ilk 11'de Alper Potuk'a görev verdi.

        ALPER POTUK 7 HAFTA SONRA

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Süper Lig'de 7 hafta sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

        Sarı-lacivertlilerle ligde son olarak 20. haftadaki Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Alper, sonraki 7 karşılaşmanın 6'sında yedek kalmış, 1 müsabakada ise cezası nedeniyle kadroya girememişti.

        FENERBAHÇE'DE 2 ESKSİK

        Fenerbahçe, Osmalıspor karşısına iki futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-kart cezalısı Chahechouhe ile sakatlığı tam düzelmeyen Vincent Janssen, kadroda yer almadı.Teknik direktör Aykut Kocaman, bu isimlerin dışında Ozan Tufan'ı da geçen haftalarda olduğu gibi yine maç kadrosuna dahil etmedi.

        SOLDADO İLK KEZ 3 MAÇ ÜST ÜSTE

        Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, bu sezon ilk kez 3 maç üst üste ilk 11'de forma şansı yakaladı. Sarı-lacivertlilere sezon başında gelen Soldado, bu maça kadar lig, kupa ve Avrupa'da üst üste en fazla iki karşılaşmada ilk 11'de oynamıştı.Soldado, ligin 26. haftasında Galatasaray, 27. haftasında Kayserispor ve 28. haftasında ise Osmanlıspor maçlarında ilk 11'de forma giydi.

        VOLKAN DEMİREL İLE YALÇIN AYHAN EL SIKIŞTI

        Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel ile Osmanlıspor'un kaptanı Yalçın Ayhan arasındaki küslük bitti.Yalçın Ayhan'ın Kasımpaşa'da oynadığı dönemde yaşanan tartışmadan sonra bu iki futbolcu karşı karşıya geldikleri hiçbir maçta birbirinin elini sıkmamıştı.Sahaya kaptan çıkan iki futbolcu, seremonide el sıkışmasa da hakemlerin yanına kale seçimi için gittiklerinde bu duruma son verdiler. İki futbolcu el sıkışıp birbirlerine başarı dileyerek, uzun yıllardır devam eden el sıkışmama durumlarına da son verdi.

        TRİBÜNLER DİĞER MAÇLARA GÖRE DOLDU

        Fenerbahçeli taraftarlar, derbiler hariç diğer maçlara oranla bu karşılaşmada tribünleri daha fazla doldurdu. Şampiyonluk yolunda son haftalara girilirken sarı-lacivertli taraftarlar da Kadıköy'ü daha fazla doldurmaya başladı. Ülker Stadı'nda yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli taraftar takımlarına destek oldu.Osmanlıspor'u desteklemek için İstanbul'a gelen 150 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti.

        OSMANLISPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe karşısında tek değişikliğe gitti. Buz, geçen hafta Atiker Konyaspor'la 0-0 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de forma giyen Tortol Lumanza'yı yedek bıraktı. Bu ismin yerine Buz, ilk 11'de Musa Çağıran'a şans tanıdı. Musa da 7 hafta sonra ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı.Osmanlıspor'da sakatlığı süren Özer Hurmacı, Raheem Lawal ve Payam Sadeghian ise sakatlıkları nedeniyle İstanbul deplasmanında forma giyemedi.

        ÜLKER STADYUMU

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ