Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fernandao'nun attığı gol ofsayt mı? Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde gündeme oturan ofsayt pozisyonu - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın 8. dakikasında Fernandao'nun attığı gol sonrası ofsayt itirazları yaşandı.

        Sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Nabil Dirar, yerden ortasını gönderdi. Bu ortayı kaleci Fabri uzaklaştırmak istedi ancak top Giuliano'ya geldi. Giuliano'nın gelişine çektiği şut çizgi üzerinde bulunan Domagoj Vida'dan döndü. Vida'dan dönen topla altıpas içerisinde buluşan Fernandao'nun gelişine çektiği şut Beşiktaş ağları ile buluştu.

        REKLAM

        Fernandao'nun attığı gol sonrası ofsayt itirazları yaşandı. Gazete Habertürk Spor yazarı Bülent Yavuz pozisyonu yorumladı:

        "Dev derbide Fenerbahçe'ninFernandaoile kazandığı gol net ofsayt... Dünya sıralamasında ilk 10'un içine girecek olan yardımcı hakemimiz, Tarık Ongun'un bu pozisyonu kaçırması büyük sürpriz oldu. Beşiktaşlı futbolcu Vida, kaleye giden topu kurtarmaya çalışıyor. Oyun kurallarına göre bu pozisyon ofsayt olmalıydı.

        MAÇ SONU YORUMU

        İkinci devre Beşiktaş'ın muhteşem oyunu vardı. Kara Kartal adeta tek kale oynadı. Hatta 'adeta'sı fazla yüzde 100 tek kale oynadı. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ezdi bitirdi, neticede sahadan 3 puanla ayrıldı.

        Hakem Cüneyt Çakır bu zor maçta, haftalardır gerilen ortamda başkanların, antrenörlerin demeçler savaşında yüksek tansiyonlu bu maçı fevkalede güzel yönetti. Tabii ki ufak tefek, herkesin konuşabileceği pozisyonlar olabilir. Neticede baktığınız zaman ofsayttan atılan bir gol var ancak aynı yardımcı hakem Beşiktaş'ın 3. golünde her babayiğit yardımcı hakemin oynatamayacağı pozisyonu oynattı ve onun devamı gol oldu. 'Eğri gibi doğru sefer' denir buna. Hakem Cüneyt Çakır'ı çok iyi buldum, müthiş bir performans sergiledi.Konuşulacak bir tek Isla-Quaresma pozisyonu vardı...

        PENALTI TARTIŞMALARI...

        41. dakikada Quaresma ile Isla arasında, Fenerbahçe ceza alanı içerisinde bir pozisyon yaşandı.Burada her iki oyuncunun ayakkabıları aynı renkte olduğu için kim kimin ayağına bastı, bastı mı basmadı mı çözmek mümkün değil. Kaldı ki Isla topa ayağını uzatırken yere bastığı zaman Quaresma'nın ayağının yan tarafına hafifçe sürtüyor. Burada penaltıdan bahsetmek mümkün değil.

        Fenerbahçe ceza alanı içerisinde Josef'in eline gelen bir top var. Beşiktaşlılar penaltı bekledi ama burada penaltıdan bahsetmek söz konusu değil.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ