Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyada 1 Mayıs kutlamaları! Fotoğraflarla dünyadan 1 Mayıs manzaraları
        1

        Her yıl 1 Mayıs'ta kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, pek çok ülkede işçi haklarının mitingler, yürüyüşler ve diğer etkinliklerle kutlandığı bir gün olarak kabul ediliyor.

        COVID-19 kısıtlamalarının büyük ölçüde gevşetilmesi nedeniyle bu yılki etkinliklere katılım önceki yıllara göre daha yüksek oldu.

        2

        Dünya genelinde çok sayıda işçi ve aktivist 1 Mayıs'ı daha yüksek maaşlar, çalışma saatlerinin azaltılması ve diğer daha iyi çalışma koşulları talep eden gösterilerle kutladı.

        İşte dünyadan 1 Mayıs manzaraları...

        3

        GÜNEY KORE

        Güney Kore'de pandeminin başladığı 2020 yılının başından bu yana düzenlenen en büyük 1 Mayıs mitinglerine on binlerce kişi katıldı.

        4

        Organizatörlere göre, başkent Seul'deki iki mitingin her birine yaklaşık 30.000 kişinin katıldığı düşünülüyor.

        5

        Seul'ün şehir merkezindeki Gwanghwamun mahallesini dolduran kalabalık pankartlar taşıdı, şarkılar söyledi ve sendika üyelerinin konuşmalarını dinledi.

        Kalabalık ardından sokaklarda yürüyüşe geçti.

        6

        Güney Kore'deki mitinge katılanlar, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un muhafazakar hükümetini, iddia edilen usulsüzlükleri düzeltmek adına bazı sendika üyelerini baskı altına almakla suçladı.

        7

        JAPONYA

        Japonya'nın başkenti Tokyo'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının genişletilmesi, insan hakları ve temel işçi haklarının tesisi, demokrasinin geliştirilmesi ve kalıcı barış talebiyle gösteri düzenlendi.

        8

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ndeki etkinliklere binlerce kişi katıldıç

        9

        FİLİPİNLER

        Filipinli işçiler de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Filipinler'in başkenti Manila'daki Malacanang başkanlık sarayı yakınlarında düzenlenen mitingdeydi.

        10

        Binlerce Filipinli işçi Pazartesi günü Manila sokaklarında yürüyüş yaparak hükümete temel asgari ücretin arttırılması ve ülkedeki istihdamın korunması yönündeki çağrılarını yineledi.

        11

        ENDONEZYA

        Endonezya'da çok sayıda kişi mitinge katılırken, daha iyi çalışma koşulları talep etti.

        12

        Mitinge katılanlar hükümetten, işçilerin ve yalnızca iş dünyasına fayda sağlayacağını savundukları istihdam yaratma yasasını yürürlükten kaldırmasını talep etti.

        13

        Associated Press'e konuşan işçilerden Sri Ajeng bir mitingde "Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için İş Yaratma Yasası yürürlükten kaldırılmalıdır. Bu yasa sadece işverenlere fayda sağlamaya yönelik, işçilere değil" diye konuştu.

        14

        KENYA

        Kenya'nın başkenti Nairobideki işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak kutluyor.

        15

        Başkent Nairobi'deki gecekondu mahallesi Matharenin sakinleri, ailelerinin geçimini sağlamak için demircilik, oto tamirciliğe, terzi veya seyyar satıcı gibi mesleklerde çalışıyor.