Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Erzurumspor MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Galatasaray Maicon'la kükredi! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliği yükseldi.

        Süper Lig'de 7. hafta açılış müsabakasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk eden sarı-kırmızılılar, zorlandığı maçı 1-0 kazandı.Galatasaray'ın golünü 74. dakikada Maicon Roque kaydetti.

        Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, 7. maçında 5. galibiyetini alarak puanını 15'e çıkardı.Galatasaray, 13 puanı bulunan Medipol Başakşehir'den maç fazlasıyla liderliği devraldı.

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 2 puanda kaldı.

        Sarı-kırmızılar aldığı bu 3 puanla Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçı öncesi moral topladı. Porto-Galatasaray maçı 3 Ekim Çarşamba günü Dragao Stadyumu'nda oynanacak.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! GALATASARAY - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

        ASLAN EVİNDE KÜKRÜYOR

        Bu sezon deplasmanda kötü bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar aldığı bütün galibiyetleri Türk Telekom Stadyumu’ndaki karşılaşmalarda elde etti. Aslan, geride kalan 7 haftada 4 kez evinde oynadı ve kazandı. Deplasmanda ise 2 maçta da mağlup oldu. Cimbom ligde BB Erzurumspor müsabakası ile birlikte rakip fileleri 15 kez havalandırdı.

        REKLAM

        Terim’in öğrencileri söz konusu golleri ise Türk Telekom Stadyumu’nda Göztepe (1), Alanyaspor (6), Kasımpaşa (4) ve BB Erzurumspor (1) maçlarında kaydetti. Deplasmanda ise sadece Ankaragücü karşı 3 gol attı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

        GALATASARAY:1 - BŞB ERZURUMSPOR: 0 (74' Maicon)

        GALATASARAY:Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Emre Akbaba, Feghouli, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok

        BŞB ERZURUMSPOR: Ibrahim Sehic, Stephane Acka, Leo Schwechlen, Gilles Sunu, Lokman, Auremir, İbrahim, Jasmin Scuk, Ridge Munsy, Emrah Başsan, Moussa Kone

        SAAT: 20:00

        HAKEM: Alper Ulusoy

        STAT: Türk Telekom

        YAYIN: BeIN SPORTS 1

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası yayı içinde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Maicon kullandı. Brezilyalı stoperin vuruşunda top kaleci Sehic'in solundaki direğe çarparak auta gitti.

        11. dakikada Donk'un pasına hareketlenen Ndiaye, ceza sahası yayı gerisinde kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda meşin yuvarlağı kontrol edemeyince, Sehic topun sahibi oldu.

        17. dakikada Acka'nın hatalı pasında topu kaparak soldan ceza sahasına giren Rodrigues'in vuruşunda, kaleci Sehic sağına gelen topu yatarak kontrol etti.

        24. dakikada sağdan ceza sahasına giren Feghouli, pasını gerideki Emre Akbaba'ya çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda top kaleci Sehic'te kaldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55'inci dakikada Feghouli'nin pasıyla ceza sahasına sol kanattan giren Rodrigues topu içeri çevirdi, Eren'den seken topu Sehic iki hamlede kontrol etti.

        57'nci dakikada N'Diaye, hızla ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun vuruşunu Sehic çeldi.

        74'üncü dakikada Ömer'in kullandığı köşe vuruşunda Maicon ön direkte kafa vuruşunu yaptı ve ağları sarstı: 1-0.

        81'inci dakikada Rodrigues ceza sahasına sağ kanattan girdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşu Sehic kurtardı.

        LİGDE 23 MAÇTIR KAYBETMİYOR

        Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 23 mücadelede mağlubiyet yaşamadı. Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı'nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.

        Galatasaray, evindeki son 23 lig maçının 22'sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

        MAİCON'DAN BU SEZON İLK GOL

        Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon Roque, bu sezon ilk kez gol attı.

        Sarı-kırmızılı ekipte geride kalan sezon rakip fileleri 5 kez havalandıran Maicon, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

        EMRE AKBABA SAKATLANDI

        Galatasaray'da Emre Akbaba, sol ayağından sakatlanarak oyundan çıktı.

        Müsabakanın 29. dakikada şut çekmek için ayağını salladığı sırada Moussa Kone ile çarpışan Emre Akbaba, tedavisinin ardından oyuna devam etti.

        Sarı-kırmızılı futbolcu, 33. dakikada kendisini yere bırakarak kenara geldi. Tedavisinin ardından yeniden sahaya dönen ve kendisini deneyen Emre'nin yerine 38. dakikada Fernando Reges girdi.

        FATİH TERİM DALYA DEDİ!

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasıyla sarı-kırmızılı ekibin başındaki 300. lig maçına çıktı. Galatasaray'da 11 sezon top koşturduktan sonra 1985'te futbolculuk kariyerini sonlandıran Terim, sarı-kırmızılı takımın başına ilk kez 1996'da geçti.

        Futbolculuğunda kaptanlığını yaptığı Galatasaray'da 4 farklı dönemde teknik adam olarak çalışan Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekibin başında300Süper Lig maçında görev yaptı.

        Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, söz konusu lig maçlarında 197 galibiyet, 65 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı ekip, Terim'in teknik direktörlüğü döneminde 38 müsabakadan ise mağlubiyetle ayrıldı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

        MAÇ ÖNCESİ FATİH TERİM'DEN LENNART THY’E PLAKET

        BB Erzurumspor’un Alman futbolcusu Lennart Thy’e geçtiğimiz mart ayında o dönem oynadığı Hollanda takımı VVV Venlo'nun PSV Eindhoven ile karşılaşacağı gün ABD'deki bir hastaya kök hücre bağışında bulunarak hayat vermiş, bu yüzden bir süre takımının antrenmanlarına katılamamıştı. Thy, bu hareketinden dolayı FIFA tarafından Fair Play Ödülü’ne layık görülmüştü. Türk Telekom Stadyumu’ndaki Galatasaray-BB Erzurumspor maçı öncesinde de sarı-kırmızılı kulüp, Thy’ye bu davranışından dolayı plaket takdim etti. Plaketi, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim verdi.

        17 YILLIK HASRET BİTTİ,GALİBİYET HASRETİ SÜRÜYOR

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Süper Lig'de henüz galibiyet alamadı. Bu sezon yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de 6 haftada 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan mavi-beyazlı takım, Galatasaray müsabakasından da 3 puan çıkaramadı.

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 7 maçta 2 puanla ligin son sırasında kaldı.

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 2010'da kurularak amatör ligde başlayan mücadelesinde, 8 yılda Süper Lig'e uzanan başarısı şehirde büyük coşku oluşturdu.

        Sezona, 17 yıl aradan sonra Süper Lig heyecanıyla başlayan Erzurumlular, takımlarından bekledikleri galibiyeti göremediği için büyük üzüntü yaşıyor.

        BELHANDA'NIN CEZASI BİTTİ

        Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda, cezası nedeniyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasında forma giyemedi.

        Ligin 4. haftasındaki Trabzonspor mücadelesinde kırmızı kart gören ve Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 3 maç ceza verdiği Belhanda,karşılaşmada da sahadaki yerini alamadı.

        Belhanda'nın 3 maçlık cezası Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla tamamlandı.

        Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Selçuk İnan'ın Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında forma giymedi.

        Ayrıca 2 maç men cezası bulunan yardımcı antrenör Hasan Şaş'ın ise cezası sona erdi. Hasan Şaş, mücadelede kulübedeydi.

        TÜRK TELEKOM STADYUMU

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ