Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim, 'Nerede kalmıştık?' tweet'i atarak döndüğü Galatasaray'da 7. şampiyonluğunu kazandı! Galatasaray Son Dakika Haberleri! Galatasaray haberi - Galatasaray Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'yi devirerek şampiyon olan Galatasaray, iki yıl aradan sonra sezonu zirvede tamamlamayı başardı. Sarı-kırmızılılar, bu zaferle birlikte Fatih Terim'le 7, toplamda ise 21. şampiyonluğunu elde etti!

        2

        Sezona Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor yönetiminde başlayan Galatasaray, devre arasından bir hafta önce Fatih Terim’i göreve getirmişti. Bu hamle, sadece Galatasaray’da değil, Spor Toto Süper Lig’de de dönüm noktası oldu!

        3

        4 yıl aradan sonra 4. kez göreve gelen Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpteki 17. kupasını kaldırdı. Galatasaray’da üçüncü döneminde kulübü ayağa kaldıran Terim, idari anlaşmazlıklar nedeniyle görevini bırakmak zorunda kalmıştı. İmparator lakaplı çalıştırıcı, üçüncü dönemine benzer bir şekilde ligin ortasında göreve geldiği Galatasaray’ı yeniden “ayağa kaldırdı”

        4

        MİLLİ TAKIM’IN SON DÖNEMİ HAREKETLİ GEÇTİ

        İzlanda maçında Selçuk İnan’ın golüyle mucizevi şekilde gelen 2016 Avrupa Şampiyonası bileti, yerini hüsrana bıraktı. Fatih Terim yönetimindeki Milli Takım, Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da tek galibiyet elde etti. Gündeme ise saha içinden çok saha dışı olayları damga vurdu! Patlak veren “prim skandalı” Türk futbolunda bir çığır açtı, Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin gibi futbolcular, Fatih Terim’in kararıyla Milli Takım kadrosuna dahil edilmedi.

        5

        Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki gerginlik birkaç ay sonra boyut değiştirdi, Terim, Arda başta olmak üzere yıldızları Milli Takım kadrosuna dahil etti. Ancak “Kadroya almam, gönlüme almak değil” ifadelerini kullandı. Kosova maçı öncesinde yaşananlar ise olayları başka bir boyuta taşıdı.

        6

        Arda Turan, Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı, ertesi gün düzenlediği basın toplantısıyla Milli Takım’ı bırakma kararı aldığını duyurdu. Fatih Terim, bu olay sonrasında "Çok üzgünüm gerçekten olmamasını dilerdim. Arda için de sizin içinde çok üzgünüm. Keşke olmasaydı. Yaşanan olay 12. sıradaydı, ben 1. sıradaydım, görmedim" dedi.

        7

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 15 Temmuz 2017'de Adana Demirspor'un eski başkanı Selahattin Aydoğdu ile kavga etti. Terim olaydan 4 gün sonra yaptığı açıklamada "Edepsiz bir teklif aldım. Ben de bu edepsiz teklife icabet ettim. Gereğini yaptım, işim bitince, konu bitince de oradan ayrıldım. Bütün mevzu budur." dedi.

        8

        BİRKAÇ GÜN SONRA MİLLİ TAKIM'LA YOLLARI AYRILDI

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF yönetimi ile 26 Temmuz'da yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı. Fatih Terim, birkaç gün sonra yaptığı açıklamada, "3,5 yıl görev yaptığım Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden istifa etmedim. Daha net yazayım, görevime TFF tarafından son verildi." ifadelerine kullandı.

        9

        “HER ŞEY NEREDE KALMIŞTIK?” TWEET’İYLE BAŞLADI!

        Fatih Terim, 2013 yılında ayrıldığı Galatasaray'a geri döndüğünü, çok alışık olmayan bir şekilde attığı Tweet'le duyurdu. İmparator, 21 Aralık 2017'de Galatasaray'ın hesabını da etiketleyerek "Nerede kalmıştık?" ifadelerini kullandı. Bu Tweet, birçok şeyin dönüm noktası oldu.

        10

        Terim, daha sonra düzenlenen imza töreninde bu paylaşımın sırrını da açıkladı. İmparator, yıllar önce kızlarına bir daha Galatasaray'ın başına geçmesi durumunda haberi böyle duyuracağına dair söz verdiğini dile getirdi.

        11

        DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

        Evkur Yeni Malatyaspordeplasmanından yenilgiyle dönen Galatasaray, liderliği MedipolBaşakşehir’e kaptırmıştı. Fatih Terim, 1554 gün sonra Galatasaray'ın başında sahaya çıktı ve sarı-kırmızılılar, 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 3-1 devirdi. Fatih Terim'in göreve geldiği hafta ligin zirve yarışında bulunan takımlardan Beşiktaş ve Kayserispor 3; Fenerbahçe ve Trabzonspor'da 2'şer puan kaybetti.

        12

        2018 MODEL ASLAN’I ANLATTI

        Tecrübeli çalıştırıcı, 2018 model Galatasaray'ı şu sözlerle anlattı:

        "Galatasaray geride beklemez. Oyunun ve topun kontrolünü elinde tutmalıdır. Kendi yarı alanımızda değil, rakip sahada daha çok pas yapmalıdır. Takım ruhunu aşılayacağız. En kızdığım şey reaksiyon vermemektir. Duran toplardan yediğimiz golleri azaltacağız."

        13

        Terim, Göztepe maçı sonunda Taffarel'i müjdelerken Hakan Balta, Nigel de Jong, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Selçuk İnan'la ilgili de konuştu. Terim, oynatılmayan bu isimlerin toparlanacağına dair sinyaller verdi.

        14

        ANTALYA KAMPI KRİTİK ROL OYNADI

        Terim'li Galatasaray, 7 Ocak'ta Antalya'ya giderek 2. yarı hazırlıklarına başladı. Fatih Terim, burada da önemli noktalara işaret ederek açıklamalar yaptı. Kamptaki tüm futbolculara şans geleceğine işaret eden Terim, Tudoryönetiminde şans bulamayan Ryan Donk'u "Meziyetli bir oyuncu. Fernando'yu aratmaması lazım" ifadeleriyle gönlünü aldı.

        15

        Galatasaray, Fernando’nun bulunmadığı Antalya kampında sadece fiziksel yükleme yapmadı, Fatih Terim yönetiminde takım ruhunu pekiştirdi, 2018 model Aslan’ın oyun anlayışını ezberledi.

        16

        BADOU NDIAYE DE GİTTİ

        Fernando'nun sakatlığıyla orta sahada eksilen Galatasaray'a ikinci şok BadouNdiaye'den geldi. Transferin son gününde takımdan ayrılmak istediğini dile getiren Senegalli futbolcu, 16 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Stoke City'ye transfer oldu. Badou'nun da gidişiyle orta saha zaafiyeti baş gösterdi.

        17

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, daha sonra yaptığı açıklamada "Hocayla görüştüm. Bana 'Bu çocuğu zehirlemişler. Göndermem gerek' dedi. Mecbur kaldık" ifadelerini kullandı.

        18

        RAKİPLERİN KAYIPLARINI DEĞERLENDİREMEDİ

        Ligin ikinci yarısında zorlu Kayserispordeplasmanından 3-1'lik galibiyetle dönen Galatasaray, sonrasında Osmanlıspor'u evinde mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, Terim yönetimindeki ilk mağlubiyetini Sivasspordeplasmanında aldı.

        19

        Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir'in takıldığı haftada Sivasspor'a 2-1 kaybetti ve liderlik fırsatını tepti. Terim maç sonunda "Kazanırsak lider olacağız durumunu herhalde kalıramadık. Geldiğimden bu yana hiç bu kadar kötü oynamamıştık" açıklamasını yaptı.

        20

        Sivasspor yenilgisinden Antalyaspor galibiyetiyle dönen Galatasaray, 5 hafta aradan sonra liderliğe yükseldi. Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 5 maçtaki performansıyla selefi IgorTudor'u geride bıraktı. Galatasaray, IgorTudor ile 2 puan ortalaması yakalarken, Terim ile bu oran 2,4'e çıktı.

        21

        Göreve başladıktan sonra kadro dışı bırakılan Hakan Balta'yı tekrar takıma dahil eden tecrübeli teknik adam, Tudor'dan az süre bulan Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ile Ryan Donk'a da forma verdi.

        22

        YÜKSELİŞ BAŞLADI!

        Ligin ilk yarısındaki derbilerden puan çıkaramayan Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ise farklı bir performans ortaya koydu. Tudor idaresinde oynadığı 16 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, 4. kez teknik direktörlük koltuğunun emanet edildiği Terim yönetimindeki 17 karşılaşmanın 14'ünü kazandı, birinde berabere kaldı, 3'ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        23

        Igor Tudor döneminde ligin üst sıralarında bulunan 4 rakibinden bir puan alabilen Galatasaray, Fatih Terim idaresinde bu takımlarla oynadığı maçlardan 10 puan çıkardı.

        24

        Sezonun ilk yarısında Tudor idaresinde Fenerbahçe ile berabere kalan sarı-kırmızılı takım, MedipolBaşakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor'a mağlup oldu ve bu müsabakalarda sadece bir puan kazanabildi.

        25

        Galatasaray, sezonun ikinci yarısında Terim yönetiminde ise Fenerbahçe ile berabere kalırken, MedipolBaşakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'u yenerek, bu maçlarda hanesine 10 puan yazdırdı.

        26

        DERBİ HASRETİNE SON VERDİ

        Galatasaray, Fatih Terim'in göreve gelmesiyle uzun süreli derbi galibiyeti hasretini de sonlandırdı.

        27

        Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-0 yenen sarı-kırmızılı takım, 11 maç aradan sonra derbi kazandı.

        28

        Galatasaray, daha önce ligde Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 11 derbiden 6 yenilgi ve 5 beraberlikle ayrılmıştı.

        29

        DAHA ÇOK ATTI, DAHA AZ YEDİ

        Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde hem hücum hem de savunmada daha başarılı bir performans sergiledi.

        30

        Igor Tudor ile çıktığı 16 maçta 34 kez fileleri havalandıran sarı-kırmızılı takım, Terim dönemindeki 17 karşılaşmada ise 40 kez topu ağlarla buluşturdu.

        31

        Hırvat teknik adam idaresindeki maçlarda rakiplerinin 21 golüne engel olamayan Galatasaray, Terim yönetimindeki karşılaşmalarda ise 12 gol yedi.

        32

        TUDOR'UN İÇ SAHA SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

        Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor önünde kazanarak, Süper Lig'de sahasında maç kaybetmeme serisini 19 maça çıkardı ve bu sezonu evinde müsabaka kaybetmeden kapattı.

        33

        Süper Lig'de evindeki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 19 müsabakadan 18 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

        34

        800 MAÇI GERİDE BIRAKTI!

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı kulüp için oyuncu ve teknik adam olarak toplam 800. kez sahaya çıktı. İmparator, Göztepe maçıyla ise 801. maçına çıktı.

        35

        Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 8 Temmuz 1974’te Hasnun Galip’teki kulüp binasında Galatasaray’a ilk imzasını atan Fatih Terim'in Galatasaray için 800. kez görev yaptığı belirtildi.

        36

        Tecrübeli çalıştırıcının, Galatasaray’da futbolcu olarak 402 maç oynadığı, teknik adam olarak 398. kez takımın başında yer aldığı aktarıldı.

        37

        KARİYERİNDE İLK!

        Kariyerinde ilk kez Galatasaray'da sezon içi göreve başlayan Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüple 17. kupasını kaldırdı. Galatasaray, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim'le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 7 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı

        38

        TARİHE İMZALARI

        Sarı-kırmızılı ekipte ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen Fatih Terim, ilk dönemindeki 4 sezonda kulübün müzesine 12 kupanın girmesine katkı sağladı.

        39

        Takımıyla ilk döneminde üst üste 4 kez lig şampiyonu olan Terim, TSYD Kupası'nda 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonu şampiyonluklarını elde etti. Türkiye Kupası'nı 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında kazanan takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında Galatasaray'a Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdı.

        40

        Terim yönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'i eleyerek müzesine götürdü.

        41

        Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyen Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı.

        42

        REKORUNU GELİŞTİRDİ!

        Ligde şampiyonluğunu ilan ederek sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Terim, kariyerinin 7. lig şampiyonluğuna ulaşıp rekorunu geliştirdi. Süper Lig'de en fazla şampiyonluk gören teknik direktör unvanına sahip olan Terim, bu sezon da şampiyonluğa ulaşarak rekorunu bir adım daha yukarıya taşıdı.

        43

        Galatasaray'da ilk göreve geldiği dönemde üste üste 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarını zirvede tamamlayarak 4 şampiyonluk kazanan Fatih Terim, sonrasında 2011-2012 ile 2012-2013 sezonlarında da üst üste 2 şampiyonluk elde etti.

        44

        AHMET SUAT ÖZYAZICI'NIN REKORUNU KIRMIŞTI

        Lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler sıralamasında Fatih Terim'e en yakın isim, 4 kez bu başarıyı elde eden Ahmet Suat Özyazıcı.

        45

        Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor'un başında 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında teknik direktör olarak şampiyonluklara imza attı.

        46

        Galatasaray'da 1996-2000 döneminde 4 kez üst üste şampiyonluk görerek Özyazıcı'yı yakalayan Terim, 2011-2012 ve 2012-2013 şampiyonluklarıyla rekoru geliştirmişti.

        47

        İLK DÖNEMİ BAŞARILARLA DOLU!

        Galatasaray'ın efsanevi futbolcularından ve kaptanlarından biri olan Terim, sarı-kırmızılı takımdaki futbolculuk kariyerinde şampiyonluk kazanamazken, 4 sezon süren ilk teknik direktörlük döneminde tarihi başarılara imza attı.

        48

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılması sonrası, Faruk Süren'in başkanlığı döneminde, 1996-97 sezonunda Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim, 4 sezon boyunca sarı-kırmızılı takıma tarihinin en başarılı dönemini yaşattı.

        49

        Daha sonra Galatasaray'dan ayrılarak İtalya'nın Fiorentina takımının başına geçen Terim, ardından İtalyan devi Milan'da kısa süreli bir teknik direktörlük deneyimi yaşadı.

        50

        İKİNCİ DÖNEMİ HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

        Fatih Terim'in 2000 yılında yollarını ayırdığı Galatasaray'la yeniden buluşması, 2002-03 sezonunun başında oldu ancak yaklaşık 2 sezon süren bu macera hayal kırıklıklarıyla akıllarda kaldı.

        51

        Sarı-kırmızılı ekipte başkanlığa seçilen Özhan Canaydın'ın, ''Gönüllerin teknik direktörü'' olarak yeniden göreve getirdiği Fatih Terim, büyük beklentilerin yaratıldığı sezonda takımıyla ligde ve Avrupa'da varlık gösteremedi.

        52

        Terim yönetimindeki ikinci dönemde, ilk sezonunda şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırarak ligi ikinci sırada bitiren, Türkiye Kupası'na çeyrek finalde Malatyaspor'a elenerek veda eden Galatasaray, final oynama hedefiyle çıkılan yolda ise Şampiyonlar Ligi grubunu son sırada tamamladı.

        Ayrıca bu sezonda Fenerbahçe'ye karşı alınan 6-0'lık farkı yenilgi de akıllardan silinmedi.

        53

        Galatasaray'la 2003-04 sezonuna kötü başlayan Fatih Terim, ligde alınan başarısız sonuçlara ek olarak, Türkiye Kupası'na Çaykur Rizespor'a 5-0 yenilerek veda ederken, Avrupa'da yine bekleneni veremedi. Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada tamamlayarak 2000 yılında olduğu gibi yine UEFA Kupası'na giden sarı-kırmızılı takımın, ümitlerin yeniden canlandığı bu kulvardaki ilk rakibi Villarreal'e turu vermesi sonrası Terim'den de ayrılık sinyalleri geldi.

        54

        ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNDE GALATASARAY'I TEKRAR AYAĞA KALDIRDI

        Başkanlık koltuğunu Adnan Polat'tan devralan Ünal Aysal'ın 2011-2012 sezonu başında futbol takımını emanet ettiği Fatih Terim, kendisine güvenenleri üçüncü döneminde mahcup etmedi.

        55

        Ligde 2010-2011 sezonunu 8. sırada bitiren ve başarısızlık adına pek çok rekor kıran sarı-kırmızılı takımı yeniden ayağa kaldırmayı başaran Terim, gerçekleştirdiği kadro revizyonuyla özlenen başarıların gelmesini sağladı.

        56

        İlk iki sezonda lig şampiyonluklarını kimseye kaptırmayan, TFF Süper Kupa'yı Fenerbahçe'ye karşı üst üste iki sene kazanan Terim, 2012-2013 sezonunda takımına UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatmasına karşın, üçüncü sezonunda henüz 5 hafta geride kalmışken görevinden alındı.

        57

        Ünal Aysal'ın başkanlık görevine seçilmesinin ardından yaptığı en önemli hamlelerden biri olan Fatih Terim, sportif açıdan oldukça başarılı iki sezonu geride bırakmasına karşın idari anlaşmazlıklar nedeniyle görevini bırakmak zorunda kaldı.

        58

        Galatasaray'ın tarihindeki en kötü sezonlardan birini geçirdiği, sezonu 3 farklı teknik direktörle tamamlamak zorunda kaldığı 2010-2011 sezonunun ardından devraldığı futbol takımını tekrar ayağa kaldıran tecrübeli teknik adam, kazandırdığı 4 kupaya karşın iç çekişmelerin kurbanı oldu.

        59

        Son döneminde Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nı bir süre birlikte çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı, sözleşmesinin sarı-kırmızılı kulüpte feshedilmesinin ardından Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla Türkiye Futbol Federasyonunda görev başı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ