Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Galatasaray - Göztepe maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray ile Göztepe bu ligin sarı-kırmızılı iki takımı... Haftalar süren uzun kriz dönemlerinden geçerek bu maça çıktılar. Maç başladığında, “Madem renkdaşız, kötü gün dostluğu yapalım” dediler.

        2

        Allah’ı var, ev sahibi olarak ilk kötü gün dostluğunu Galatasaray yaptı. İlk yarı biterken, Göztepe‘ye bir gol ikram etti. Luyindama‘nın kaptırdığı topla başlayan, savunmanın ofsaytı bozması ile devam eden ve Muslera‘nın yetişemeyeceğini bilmesine rağmen ceza alanı dışına çıkmasıyla ikram edilen bir gol... Göztepe, renkdaşının ikramına ikinci yarının başında karşılık verdi. Halil’in ceza alanı dışından şutunu İrfan Can, bacak arasından yumurtlayınca, ikram yarışı eşitlendi.

        3

        Fatih Terim‘e katılıyorum... Galatasaray gerilerden gelip çok şampiyonluklar kazandı. Ama bu kadro, o kadrolar gibi mi? Bu Fatih Hoca, o şampiyonluk dönemlerinin Fatih Hocası mı? Ama şunu mutlaka söylemeliyim; Fatih Hoca‘yı çok uzun süre sonra bir maça bu kadar motive gördüm. Umarım devamı gelir...

        4

        ERMAN TOROĞLU: Dün Fenerbahçe daha farklı kazanabilirdi. G.Saray'ın rakibi, F.Bahçe'ninkine göre kolay. Ama Galatasaraylı taraftarlar son dakikalarda maç bitsin diye ıslık çalıyor. Galatasaray'ın görüntüsü iyi değil. Toparlanırlar mı? O Fatih Terim'in işi.

        5

        Göztepe kalecisi bir gol yedi. Biz çocukluğumuzda mahallede oynarken bu tarz gol yiyen kalecilere; kaleci folluk oldu, yani yumurtladı manasını kullanırdık. Bir kaleci iki ayağı açık olarak yerden gelen topu tutamaz. Ayağının birini bükse, elinden kaçırsa bile top dizine çarpmış olacaktı.

        6

        AHMET ÇAKAR: İkinci yarının kırılma noktası Göztepe kalecisi İrfan'ın yumurtladığı top! Eğer bu bir şampiyonluk maçı olsaydı İrfan töhmet altında kalırdı. İlk yarıda ayağındaki topu Halil'in önüne bıraktı, gol olmadı. İkinci yarıda da sıradan bir şutu bacaklarının arasından kaleye aldı. Bu dakikadan sonra Galatasaray iyi oynamaya başladı. Morutan harika bir gol attı. Galatasaray kazanması gereken bir maçı kazandı ve sular şimdilik duruldu.

        7

        Hakem genelde iyi maç idare etti. Ama bir pozisyon var ki tartışılır. Bir korner atışında Göztepeli defans oyuncusu, ceza alanı içinde top havadayken koşan Galatasaraylı Alpaslan'ın suratına dirsek atıyor. Karar penaltı olmalıydı. En azından bir sarı kart ama hakem görmedi, VAR da davet etmedi.

        8

        BÜLENT TİMURLENK: 4 maçlık galibiyet hasreti kadroyu fabrika ayarlarına döndürürken, Kayseri'deki farklı mağlubiyetin ardından taraftar önünde gevşeyen vidaları sıkılmış bir Terim takımı vardı sahada.

        9

        Galatasaray ve Barcelona'nın hikâyesi benzer. Ağır maliyetli oyuncularla yollarını ayıran, gençlerle yola çıkarken ayakları dolanan ve galibiyete hasret kalan takımlar(dı). Dün Barça o seriyi kırdığında Galatasaray sahaya çıktı. Sezonun devamında bu hikâye değişmeyecek gibi. Geçen sezona başlayan ideal 11'inden 9 farklı oyuncuyla yola çıkan G.Saray'ın emeklerken dizi çok kanayacak bu ligde.

        10

        OSMAN ŞENHER: Morutan gol atmasına rağmen mevcut futboluyla etkili olamıyor. Cicaldau ile Berkan orta sahada daha aktif olmaları lazım. Hem arkadaşlarına asist yapacak hem de rakip kaleye isabetli şutlar çekecekler. Dilerim ilerleyen haftalarda bunu başarırlar.

        11

        Kerem Aktürkoğlu o eski parlamalarını yapamıyor. Sakın bana kimse, “Marcao ile olan kavgasından etkilendiği için iyi oynayamıyor” demesin! Genç bir futbolcu ama daha çok yolu var, kendisini toparlaması gerekiyor.

        12

        Van Aanholt, futbol çizgisini daha tam oturtamadı. Bir bakıyorsun bir maç tavan yapıyor, bir sonraki maçtaysa varlığı yokluğu belli değil.

        13

        İBRAHİM YILDIZ: Karşılaşmanın hakemler adına eksi yönü ise Alpaslan’a yapılan penaltı hareketinin atlanmasıydı. Orta hakem Ali Şansalan, bu pozisyonu devam ettirdi. VAR hakemleri ise resmen uyudu. Bu noktada şunu da sormak gerekiyor.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ