Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarları değerlendirdi! Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı yazar yorumları: Bu takımın geleceği var... - Spor Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Galatasaray’ı dün gece Lokomotiv karşısında 1-0’a organize takım duruşu ve geçiş hücumları taşıdı. Ancak sarı kırmızılılar ne zaman takım duruşunu ikinci plana atıp risk aldı, maç da Rus ruletine döndü zaten.

        2

        LEVENT TÜZEMEN: Feghouli yeni transfer gibi oynadı. Takımını pas oyununda mükemmel yönetti, harika da bir gole imza attı. Muslera'nın Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Galatasaraylı oyuncular farklı kazanmaları gereken bir maçı Muslera olmasaydı kaybedebilirdi.

        3

        LEVENT TÜZEMEN: Bu kadar çok zaman kaybının olduğu bir maçta İsviçreli hakem uzatma dakikalarını adeta 'maç bitsin de gidelim' diye verdi. Galatasaray büyük avantajını kullanamadı. Tek ön libero ile Avrupa maçlarını oynamak doğru değil. Çünkü Berkan'a Lokomotiv takımı orta alanda baskı yapınca Galatasaray da baskı yedi.

        4

        REHA KAPSAL: Lokomotif golü attıktan sonra orta sahaların çok çabuk geçildiği, özellikle de bu hızlı kalelere gidilen oyunda Galatasaray, final pasları ve son vuruşlarındaki o beceriyi gösteremedi. Baştan sona iyi oynadığı, belki bölüm bölüm o frekansları rakibine verdiği anlar haricinde galip gelmeyi fazlasıyla hak etmişti.

        5

        REHA KAPSAL: Bu oyunu her gün gelişen sarıkırmızılıların Avrupa Ligi'nde son iki maçında gerekli puanları alıp, bir üst tura çıkacağının ışığını; mücadele, coşkulu oyun, istek ve arzusuyla veriyor.

        6

        ENGİN VEREL: Galatasaray rakip kaleye organize bir şekilde geldiği ataklarda hep final paslarında kritik hatalar yaptı. Bu da sonuç almayı engelledi. Çıkışlarda yapılan pas hataları ise Lokomotiv Mosktova adına tehlikeli fırsatlara dönüştü ancak savunmada Marcao ve Nelson ikilisinin müthiş sezgi ve yerinde müdahaleleriyle bunlar savuşturuldu.

        7

        ENGİN VEREL: Feghouli'nin muhteşem golüyle ilk yarıyı önde bitiren Galatasaray'ın ikinci yarıda da bu cesur oyununu devam ettirmesini bekliyorduk. Ama ne yazık ki öyle olmadı. İkinci yarıda roller değişmiş, ilk yarının tersi bir görüntü ortaya çıkmıştı. Üst üste Galatasaray kalesine gelen Lokomotiv'in baskısını kabullenen Galatasaray'ın dün savunmayı beceremediğini bir kez daha gördük.

        8

        ENGİN VEREL: Trabzon'da da 2-0 öne geçtikten sonra savunma düşüncesi maçın 2-2'ye gelmesine neden olmuştu. Dün de Galatasaray çok kötü bir savunma örneği verdi ve rakip halı sahada bile atamayacağı kolay bir golle beraberliği sağladı.

        9

        OSMAN ŞENHER: Benim üzüldüğüm, Galatasaray gerçekten Muslera, Marcao, Nelsson ve Berkan’ıyla özellikle defans hattında olağanüstü mücadele etti. Diğer futbolcular da galip gelmek için bu sezon ilk kez rakibe bu kadar pres yaptılar, topu kovaladılar. İkili mücadelelerde hep ayakta kaldılar. Bu futbolun hakkı, kesinlikle galibiyetti.

        10

        OSMAN ŞENHER: Ne var ki; kaybedilen bir şey var mı? Bence yok. Avrupa kupalarında dört maç oynuyorsun, iki galibiyetin, iki beraberliğin var. Marsilya gibi bir takımla deplasmanda berabere kalmışsın. Buna da saygı duymak lazım. Sonuçta Galatasaray iyi yolda, daha da iyi olacağının sinyallerini veriyor.

        11

        BÜLENT TİMURLENK: Kerem ve Berkan başta olmak üzere çok iyi mücadele eden, Marcao ve Nelsson ile yine sağlam duran ama Beşiktaş derbisinde olduğu gibi yine arka direkte gol yiyip, tabelayı 1'den öteye götüremeyen bir Galatasaray izledik. Bu takımın geleceği var. Bir Terim takımı olmaları için de zamana ihtiyacı var.

        12

        BÜLENT TİMURLENK: Şimdilik bazı nüanslarda kayboluyorlar ama taraftarların sempatisini kazanmayı başardılar. Dün gece üç puan alsalar arkalarına bile bakmayacaklardı. Şimdi bu savunma performansını Marsilya ve Lazio maçlarına da taşıyıp hücumda artık Halil'siz bir Galatasaray 11'i düşünmek zorundalar.

        13

        EBRU KILIÇOĞLU: Galatasaray’ın ligde dalgalandığını söyleyebiliriz. Ancak Avrupa Ligi’nde bir istikrarı olduğu kesin. Dün, Lokomotiv Moskova’dan önce çok özledikleri kendi seyircisi karşısına çıktı Sarı-Kırmızılılar. Onların müthiş desteğinin büyük bir itici güç olduğu gerçek. Fatih Terim’in peş peşe oyuncu değişiklikleriyle güncellenen takım Halil, Kerem, Muhammed, Diagne’yle bol bol ve hepsi de net pozisyonlara giriyor.

        14

        EBRU KILIÇOĞLU: Aynı şekilde Moskova’nın da korkutan pozisyonları var ama Muslera’ya takılıyor. Son 20 dakikası müthiş bir tempo kazanan maçta, her iki tarafın çabaları da galibiyet getirmiyor. Galatasaray’ın oyunu dengeyi bozmaya yetmese de istikrarlı ilerleyişi devam ediyor.

        15
        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ