Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaraylı Tete için Shakhtar'dan flaş açıklama! 150 milyon Euro'luk tazminat... - Galatasaray Haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        Tete'nin haksız bir şekilde sözleşmesini fesh ettiğini söyleyen Palkin, sözleşmedeki 150 milyon Euro'luk çıkış maddesinin sorumluluğunun artık Tete ve Galatasaray'da olduğu dile getirdi:

        2

        "Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı."

        3

        "Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi."

        4

        "FIFA'ya şikayet ettik"

        "Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor."

        5

        "Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor."

        6

        "Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik"

        "Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı.