Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika: Gaziantep - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: Pereira'nın sonu... İlk yarı bittiğinde Erol Bulut'a deselerdi "1 puana razı mısın?" diye bence olurdu. Çünkü ilk yarı Fenerbahçe derli toplu oynadı daha fazla atağa çıktı, daha kontrolluydu ve oyuna hakim oldu. Ama ikinci yarı öyle bir görüntü çıktı ki sahneye her geçen dakika Fenerbahçe sabun gibi eridi, Gaziantep tempoyu arttırarak maçı aldı götürdü. İkinci yarı çok kaliteli maç oldu. Zannediyorum ki Erol Bulut planını Fenerbahçe'nin 60'tan sonra oyundan düşmesine göre kurmuş.

        2

        Şu bir gerçek; Sergen'den sonra Pereira'ya da yol göründü. Mesut attığı golden sonra yedek kulübesine yöneldi, teknik adam da ona doğru hareket etti ama fazla cesareti yoktu. Nitekim Mesut, teknik adama gitmedi ve futbolcu arkadaşlarına yöneldi. Onu hiç sallamadı, tekrar sahaya döndü. Mesut Özil'in olduğu yerde Vitor'un olma şansı bence yok.

        3

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Gustavo olmasa kaleye şutu olmayan Antep, Gustavo sayesinde ikinci golü de bularak öne geçti. 2-1'den sonra Fener durdu. Oyuna akıl koyacak İrfan ile enerji verecek Mert Hakan olmayınca "Beyler sakin, devam edelim" diyebilecek kimsenin olmadığı da ortaya çıktı. Kim'in hatasından Antep 3'ü buluyordu. Berke'nin kurtarışından 2 dakika sonra 8 numara pozisyonu ile oyuna dahil olan Zajc eşitliği getirdi.

        4

        Oyunun ivmesi yine Fener'in lehine dönmüşken bu kez de Kim, geldiğinden beri yaptığı en büyük hatayla golü yedirdi. 3-2'den sonrası Rus Ruleti idi. Ya beraberlik gelecek ya fark açılacaktı. Serdar Dursun, kale ağzından beraberlik golünü kaçırınca son gaz da bitti. Son 10 dakikada Vitor Hoca, 4-4-2'ye döndü ama artık şuursuz bir takım vardı sahada. Crespo ve Osayi'nin emeklerine yazık oldu.

        5

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe iyi oynadığı maçı yediği amatörce gollerle kaybetti. Şampiyonluk yarışında önemli bir yara ve camia açısından da sıkıntılı bir durum. Önce Gustavo'dan söz edelim. Yenilen iki golde de hatası var. İlkinde topu kaptırdı, Antepli 50 metreden gol attı. Penaltı öncesi yine Gustavo kaptırdı, frikik oldu. Ardından da penaltı ve Fenerbahçe gol atacağı dakikalarda hep gol yiyen taraf oldu.

        6

        Mesela Crespo belki de hayatının maçını oynadı. Oyunun hiçbir bölümü için Fenerbahçe kötü oynadı, mücadele etmedi diyemeyiz ama defansif anlamda söylenecek çok şey var. Bu tür maçları bu şekilde kaybetmek moral bozucu ve yavaş yavaş ligden kopmak anlamı taşıyor.

        7

        GÜNTEKİN ONAY: Bu seviyede bu kadar ciddi bireysel hatalarla maç kazanmak mümkün değil. Luiz Gustavo’nun kaybettiği 2 topun devamında Gaziantep’in ilk 2 golü geldi. Yine ev sahibinin 3’üncü golü öncesinde de Kim Min-Jae’nin ciddi hatası var. Tüm bu hatalardan faydalanan Gaziantep’in becerisini yok saymak da haksızlık olur ancak ‘güvenilir’ olarak kabul edilen Luiz Gustavo ve Kim Min-Jae’den gole sebebiyet verecek bu hataların gelmesi düşündürücü.

        8

        Hücumda Mesut dışında yaratıcılık sergileyen başka bir isim çıkmayınca da dünkü gerçekleşen senaryonun sonunda maçı kazanması asla söz konusu değildi. Üstelik Mesut ve Crespo sezonun en iyi futbolunu oynadıkları maçta şayet Fenerbahçe, sahadan puansız ayrılıyorsa bu durum düşündürücü.

        9

        İLKER YAĞCIOĞLU: Trabzon'un mağlup olduğu haftada Fenerbahçe için belki de Antep maçı sezonun devamı açısından kırılma maçıydı. Buradan alınacak 3 puan farkı 9'a indirirdi… Fenerbahçe maça da iyi başladı. Sağ kanattan rakip kalede tehlikeler yarattı. Ama Gustavo'nun ayağındaki topu rakibe atması ve Figueiredo'nun 43 metreden attığı müthiş gol tam bir şok etkisi yarattı.

        10

        Golden sonra takımın verdiği reaksiyon çok iyiydi. Rakip kaleye yüklendiler ve Mesut'la da güzel bir gol buldular. Oyun Fenerbahçe'nin kazanacağı şekilde gelişirken hatalar silsilesi yine devam etti. Gustavo yine top kaptırdı. Gelişen atak penaltı oldu. Ve Fenerbahçe yine geriye düştü. Sözüm Pereira'ya… Kazanman gereken maçta Sosa ile Pelkas'ı kenarda unutup genç Muhammet'i kurtarıcı olarak sahaya sürüyorsan senin de gitme vaktin gelmiş demektir. Galiba derbiye iki takım da hocasız çıkacak…

        11

        ERCAN GÜVEN: Hani "yenildi ama ezilmedi" diye boş bir avunma vardır ya… Gaziantep mağlubiyeti de Fenerbahçe için futbol bağlamında belki öyle ama kaybedilen üç umut puanı ve zamanlama açısından ezilmenin de ötesinde. Oyunu kurtardı, sezonu Antep’te bıraktı Fenerbahçe. Artık hayal bile kurdurmuyorlar Fenerbahçeliye! Sahada pas yapan, topu kaptırdığında çok çabuk dönen bir Fenerbahçe vardı. Çünkü bireysel yetenekler devredeydi. Pereira’nın hayal ettiği ama bir türlü gerçekleştiremediği futbol bu olmalıydı. Günahı da sevabı da futbolculara ait, yenilse bile fena oynamadığı ile avunulacak bir takım yani!

        12

        Sahadaki oyun bu kadar bireylere bağlandığında “bireysel hatalara” da şaşırmayacaksın o zaman. Fenerbahçe’nin üç hatadan üç gol yediği ve yenildiği bu maç sezonun ilk haftalarında olsa, eksiğine, bireysel beceriye dayandığına bakılmaz; oynadığı pozitif futbol nedeniyle mazur görülebilirdi tabi…

        13

        Ama bu saatten sonra, tam da Trabzonspor, Antalya’dan “yanıma gel” işareti yapmışken ve Beşiktaş derbisi kapıda beklerken tek önemli şey tabelaydı. Üç puan Milli Piyango bileti gibi bir şeydi. Verilmez mi Fenerbahçeliye? Bu skorlarla ve bu skorlara her kim sebepse, onlarla olmuyor bu iş.

        14

        RIDVAN DİLMEN: Vitor Pereira, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde sezonu tamamlayamaz. Mayıs ayını görme ihtimali yok. Fenerbahçe, bugün kazansaydı, Trabzon kendisine geleceği için 6 puan kaldı diyecekti ama gardı düştü. Bundan sonra yapılacak tek şey teknik direktör değişikliğidir. Fenerbahçe'de teknik direktör değişecek. Futbol bunu emrediyor. Futbolun emrettiğine karşı gelemezsiniz. Fenerbahçe'nin sorunu teknik direktördür. Vitor Pereira, Fenerbahçe kalibresinde bir teknik direktör değil. Ben bunu görüyorum. Olan bu kadroya oluyor. Fenerbahçe'nin kadrosu bu lig için yeterli.

        15

        TÜMER METİN: Pereira'nın geleceği? Benim fikrim, bu birlikteliğin takıma çok fazla fayda sağlayacağı kanaatinde değilim. Fenerbahçe, sezon başından bu yana kazandığı haftalar dahil memnun etmedi. Oyun memnun etmedi.

        16

        Bilakis kaybedebilir Fenerbahçe ama çok dominant, baskın, genine uygun oyunu oynarsın kaybedersin ama o oyun seni taşır. Bu şekilde kazansan da taşımayacak. Bu da kulübün son senelerde içinden geçtiği durumla doğru orantılı. Sonuca ulaşalım da nasıl olursa olsun. Biraz psikolojik olarak da yıprandığını düşünüyorum Fenerbahçe'nin. Biraz rahatlamak için de güçlü bir oyuna ihtiyacı var Fenerbahçe'nin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ