Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe - Fenerbahçe maçının yazar yorumları | Fenerbahçe Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Erol Bulut, geniş kadroyu iyi kullanmak istiyor. Ama yaptığı 4 değişiklik ile takım fiziken geri gitti. Sıkı takım gevşekleşti. Oyuncu kazanmak için belki de 2 puan kaybedilecekti. Samatta ileride top tutabilen bir oyuncu olduğundan o çıktığında Ademi girmeyecekse rakip stoperler oyuna girer. Bulut'un bu hatayı bir daha yapmayacağını düşünüyorum.

        2

        Haftaya Trabzonspor maçı da zor. Erol Bulut'a kasım ortasındaki milli araya kadar zaman verelim. Ama kendisinin de artık oyuncu kazanmak adına maç kaybetme riskini almaması lazım. Bir de muhakkak çizilmiş hücum planları lazım. Zor deplasmandan 3 puan iyidir. Trabzon da 3 puanla geçilebilirse Erol Hoca rahat bir nefes alır.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe iyi bir takım kurmuş. Tartışılacak bir tarafı yok. Alınan 18 oyuncu ile yepyeni bir takım kurmak kolay değil. Bazen bu kadar oyuncu almak risk yaratabilir. Ancak Fenerbahçe oynadığı her maç biraz daha takım olduğunu gösteriyor. En azından geçen sezon olduğu gibi, yerinin adamı olmayan oyunculardan kurtulmuş.

        4

        Erol Bulut bu kadar geniş kadroyu iyi yönetebilirse başarı kendiliğinden gelir. Yeter ki küskünlükler olmasın. Formda olan o hafta formayı giyeceği inancında olsun.

        5

        Aslında bu kadar çok eşdeğer oyuncu ile baş etmek zordur. Bunu yönetebilmek bir orkestra şefi meziyetinde olmayı da getirir. Erol hoca, genç olmasına karşın kendine güvenen bir yönetim ve geçen yıl forma giyen Emre ve Volkan gibi isimlerin yanında olmasının avantajını iyi değerlendirmeli.

        6

        ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe'nin penaltıdan kazandığı golden önce taç kenarında F.Bahçeli oyuncu, Göztepeli oyuncuya faul yapıyor. Ama hakem Fenerbahçe lehine devam ettiriyor ve o pozisyon devam ediyor, F.Bahçe'nin birinci golü oluyor penaltıdan..

        7

        Sonra Göztepeli oyuncular rakip ceza alanına giriyorlar. Serdar, Göztepeli oyuncuya hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Pozisyon çok net penaltı değil. Hakem veriyor! Burada esas nokta, hakem öyle görmüş olabilir; VAR niye çağırmıyor? Çağır, hakem kararında ısrar etsin. Ama hakemi VAR'a çağırmazsan o zaman kafaları karıştırırsın.

        8

        AHMET ÇAKAR: Dün gece çok tuhaf bir maç izledik. Normalde maç 8-2 filan bitmesi gerekirken son saniyede Göztepeli'nin vurduğu kafa gol olsa bu maç 3-3 biterdi. Fenerbahçe, farklı kazanması gereken daha doğrusu farklı kazanmayı hak ettiği maçı zar zor kazandı, hatta kazanamayabilirdi de.

        9

        Hakem Atilla Karaoğlan çok kötü maç idare etti. 3 gol hatalı. İlk golde Ozan'ın faulü var, vermiyor. Taçtan gelen top VAR yardımıyla haklı bir penaltıya dönüşüyor. Fenerbahçe aleyhine verdiği penaltı skandal. Serdar Aziz'in teması yok. VAR hakemi niye çağırmaz, anlaşılır gibi değil.

        10

        Serdar Aziz'in kafayla bulduğu gol öncesi korner yüzde 100 hatalı. Top Sangare'den çıkıyor, hakem aut vereceğine korner veriyor ve gol oluyor. Ama protokol gereği yanlış korner veya autta VAR devreye giremiyor. Yazık! Türk hakemliği adına yine çok kötü gecelerden birini izledik.

        11

        ALİ ECE: Ozon tabakası dünyamızı nasıl koruyor ve sürekli fayda sağlıyor o misal Ozan Tufan da Fenerbahçe için artık bir nevi “Ozan Tabakası”… Kısaca Ozan, Fenerbahçe lehine ne gerekiyorsa yapıyor!

        12

        Şu ana kadar Süper Lig’de oynanan kalitesi en yüksek maçtı. Hakemlerin oyunun yüksek temposunun ve kalite seviyesinin gerisinde kalması hariç tarafsız gözle izlenebilecek çok iyi bir maçtı.

        13

        GÜRCAN BİLGİÇ: Ozan Tufan'ın üç milli maçtan alıp getirdiği, formu ve oyun aklı dün de aksiyonun birinci sırasındaydı. İlk 10 dakika Ozan Tufan "yıldız" moduna aldı kendini, ayağındaki topu ya kaybetti ya da rakibe bıraktı. Sonrasında "işçi" modunu açtı.

        14

        Makine gibiydi. Forvet arkasından hücum pres üretti. İki kenara da koştu. Boştaki adamı kovaladı. Defansif açıkları yamayan oldu. Bir de üçüncü golün asistini yaptı. Pelkas'ın ilk maçı ama, bölgedeki diğer oyuncular da çok farklı değil aslında. Ortaya yaklaştığında, maharetlerini de gösterdi. Dikine pas da üretti, gollük şut da. Attığı gol bir hediye, daha önemlisi takımın saygısını kazanmasıydı.

        15

        ŞANSAL BÜYÜKA: Dertsiz başını derde sokmak bu olmalı... Fenerbahçe 3-1 öndeyken maçı 5-1’e, hatta 6-1’e getirecek öyle akıl almaz fırsatlar kaçırdı ki... O oyun döndü 3-2’ye geldi, Göztepe bu golle dirildi, gerisi Fenerbahçeli için tam bir işkence...

        16

        Fenerbahçe fişi çekemiyor. Karagümrük maçında böyle oldu. Göztepe maçında böyle oldu. Yakaladın mı atacaksın, futbolun şakası yok. Hakem Atilla Karaoğlan’ın iki penaltı kararı dahil, kritik her kararı büyük tartışmaya açık... Kötü maç yönetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ