Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mutlu bir kayıp hikâyesi, Engelli gence hurdacı bakmış

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yaşayan doğuştan zihinsel engelli ve sara hastası olan Doğa Kaan Yıldız (24), 24 Ağustos’ta kendisine hediye edilen gömleği babası İsmet Yıldız’ın giymesine sinirlendi. Annesi Sebiha’ya, “Neden gömleğimi babama verdin?” diye kızıp evden çıktı. Bir daha da Yıldız’dan haber alınamadı. Yıldız’ın bulunması için ağabeyi Altan ve akrabaları polise başvurdu, otobüs duraklarına fotoğraflarını astı.

        ECZANE KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI

        Ağabey Altan Yıldız kardeşinin öldürülüp bir yere atıldığını düşünürken, Kayıp Bürosu polislerinin yaptığı araştırma sonucu Doğa Kaan Yıldız’ın Marmaris’te rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve bir eczaneden ilaç aldığı belirlendi. Bu bilgi üzerine Adana polisi, Marmaris’te ilacın alındığı eczaneye gitti. Eczacının, Yıldız’ın bir hurdacıyla birlikte geldiğini söylemesi üzerine ilçedeki tüm hurdacılar tek tek gezildi. Yıldız’ın, hurdacı H.A.’nın yanında olduğu belirlendi.

        Hurdacı H.A., yanına gelen gencin özürlü olduğunu fark edince ailesi bulununcaya kadar bakmaya karar verdiğini söyledi. Hastalanınca da doktora götürüp eczaneden ilaç aldıklarını anlattı. Polisler, Yıldız’ı alıp Adana’daki ailesine teslim etti. Kardeşini teslim alırken gözyaşlarına boğulan ağabey Yıldız, “Sağ olduğundan ümidimizi kesmiştik. Polisimiz sağ salim kardeşimi getirdi. Adana’dan bir kamyonla Marmaris’e gitmiş. Sonra hurdacı kardeşime bakmış” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ