Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Hayatımı 15 dakikada değiştirdiler" Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki M.E.A. tahliye edildi

        Zafer SAMANCI/HABERTÜRK

        Bir etkinlikte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla okulundan polis tarafından alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanan lise 11. sınıf öğrencisi M.E.A. (16) hakkında, avukatlarının itirazı üzerine Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Öğle saatlerinde avukatlarının arasında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıkan M.E.A., “Gündoğdu Marşı” okunarak ve davul zurna eşliğinde karşılandı.

        Kendisini karşılamaya gelen yakınlarıyla sarılarak hasret gideren M.E.A., “Hakaret kastım yoktu. Ben ifademin alınmasından sonra serbest bırakılacağımı beklerken kendimi cezaevinde buldum. Biz terörist değiliz. Bu yola çıkarken bir söz verdik; ‘Bu yoldan dönmeyeceğiz’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedik. Bu yüzden de içeri atıldık. Her şey zaten göz önünde. Çok fazla bir şey söylemenin anlamı yok. Bize gözdağı verildi. Bildiğim yoldan asla geri dönmeyeceğim. Yılmayacağım. Adalet yerini buldu, çok mutluyum” dedi.

        ‘KOCA KOĞUŞTA TEK BAŞINA’

        HABERTÜRK’e konuşan M.E.A., cezaevinde gözlem koğuşunda ve tek başına kaldığını belirterek, “Koca bir koğuştu, hiç gelen giden olmadı şansıma. Beni en çok etkileyen okuldan polislerin eşliğinde çıkmam oldu. Cezaevinde kaldığım süre içerisinde hiç korkmadım. Sadece tek düşüncem annemin beni düşünürken ona bir şey olması ihtimaliydi. Çünkü annem beni çok düşünür babam da olmadığı için. (Anne baba ayrı) Çıkacağımı biliyordum” ifadesini kullandı. “Benim hayatımı 15 dakikada değiştirdiler. Savcılık ve mahkemedeki ifadem ile cezaevine girişim 15 dakika sürdü” diyen M.E.A., “Çıkacağım gün cezaevi müdürü ‘Geçmiş olsun’ dedi. Ben de dalgınlıktan ya da alışkanlıktan ‘Görüşürüz’ dedim. O zaman bana sarılıp ‘Dışarıda görüşelim delikanlı. Yolun bir daha buraya düşmesin’ dedi. Bildiğim doğrulardan ölsem de şaşmam” diye konuştu.

        ‘GURUR DUYUYORUM’

        Anne Nazmiye G. ise “Çocukların yeri cezaevi değil, onların okullarda, sıralarda oturması gerekir. 3 gün boyunca ağlamadım, yine ağlamıyorum. Sevinçten ağlıyorum sadece. Ben çocuğumdan utanmıyorum, çocuğumla gurur duyuyorum” dedi. M.E.A.’nın, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mevlânâ’yı anma törenlerine geldiğinde çektiği selfie’yi paylaştığı görüldü. M.E.A., cezaevi önünde de arkadaşlarıyla selfie çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ