Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'daki yanmış kadın cesedi için özel ekip

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        İlk olarak koruma altındaki kadınlar ile bölgedeki müzikhollerde çalışan kadınlar incelendi, ancak bir sonuç alınamadı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Bizim kayıtlarımızda şu anda herhangi bir kayıp şahıs yok. Olayla ilgili şuan için gelişme yok. Hem mağdurenin hem de yapanların kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Yapanlar en kısa zamanda bulunacak" dedi.

        ELLERİ ARKADAN BAĞLI

        Akhisar'da önceki gün (pazar) saat 11.00 sıralarında Cumhuriyet ve Hasköy mahalleleri arasındaki Su Yolu Mezarlığı mevkiinde bulunan zeytinlik içindeki barakada, yanmış halde 20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen bir kadın cesedi bulundu. Zeytinlik sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cesedin kimliğini tespit etmek ve cinayete ilişkin iz bulabilmek için delil aradı. Polis, en yakın bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kadının ellerinin arkada birleşmiş halde olduğunun görüldüğü, bu nedenle ellerinin arkadan bağlanmış olabileceğinin sanıldığı kaydedildi. Yapılan olay yeri incelemesinin ardından ceset otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

        BIÇAK YA DA KURŞUN İZİ YOK

        Otopside, ayakları dışında, vücudunun büyük bir bölümünün yanmış olduğu tespit edilen kadının ölüm nedeni belirlenemedi. 20 ile 49 yaş aralığında bir kadına ait olduğu tespit edilen cesette bıçak, darp ve kurşun izina rastlanmadı. Ayrıntılı inceleme için alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun ilgili ihtisas dairesine gönderildi. Kesin ölüm nedeninin cesetten alınan örneklerin burada incelenmesi sonucu belirlenebileceği bildirildi. Ceset tanınmayacak durumda olduğu için kimliğinin ancak DNA testi ile belirlenebileceği bildirildi.

        ÖZEL EKİP İLK İŞ KORUMA ALTINDAKİ KADINLARI ARAŞTIRDI

        Olayın aydınlatılması için Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Biriminden özel bir ekip oluşturularak Akhisar'a yollandı. Ekibin ilk olarak kentte koruma altındaki kadınları kontrol ettiği kaydedildi. Koruma altındaki kadınların tamamıyla görüşüldüğü ve bu kişiler için herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı ifade edildi. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma birimleri ile ortaklaşa çalışan özel ekibin, daha sonra İzmir-İstanbul Karayolu ile çevresindeki bar ve müzikhol gibi eğlence mekanlarında çalışan kadın çalışanları kontrol ettiği belirtildi. Kentte kayıp başvurusuyla aranan bir kadının bulunmadığı öğrenilirken, çevre illerdeki kayıp başvurularının da değerlendirileceği bildirildi. Polis, genç kadının cesedinin yakılması nedeniyle bir intikam amacı güdülmüş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

        "KAYITLARIMIZDA KAYIP BAŞVURUSU YOK"

        Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Bizim kayıtlarımızda şu anda herhangi bir kayıp şahıs yok. Bu olayı yapanlar bulunacaktır. Artık kaçamıyorlar, biliyorsunuz. Böyle bir olayın olması acı. Muhtemelen Manisa'yla alakası yok bunun. Cesedin bulunduğu yer yolun kenarı. Ama hiç önemli değil bu. Bizim ülkemizde böyle şeylerin olmaması yaşanmaması gerekir. Bize böyle olaylar yakışmıyor. Bizim düşüncelerimize, değerlerimize ve tarih birikimimize yakışmayacak bir durum. Doğal olarak basın böyle olayları ön plana çıkarıyor. Basında böyle haberlerin peş peşe yer alması insanın vicdanını kanatıyor. Ama önemli olan böyle olayların ülkede meydana gelmemesi. Tabi bu olayları basın da yazacak. Herkes de okuyacak. Bunun zararlarını da yaşayacağız. Ama herkese düşen yakın çevremizde böyle olayların olmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ