Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Özcan Purçu adaylığını öğrenince ağladı

        Türkiye'nin Roman kimliği ile meclise girecek ilk milletvekili olmaya hazırlanan, CHP 1'inci bölge 5'inci sıra kontenjan milletvekili adayı Özcan Purçu, eğer seçilirse 6 milyon Roman vatandaşını temsil edecek.

        Avrupa'nın üçüncü Roman milletvekili olma unvanını da taşıyacak olan Purçu, adaylığını öğrendiğinde Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlarla birlikte sevinç gözyaşları döktüklerini belirti.

        Purçu milletvekili olması halinde meclise taşıyacağı ilk konu ise Roman vatandaşların barınma, eğitim ve istihdam sorununun taşıyacak.CHP 1'inci bölge 5'inci sıra kontenjan milletvekili adayı Özcan Purçu'nun adaylığı İzmir'deki Roman vatandaşlarca da sevinçle karşılandı. Roman mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen, mutluluğunu onlarla paylaşan Purçu'ya Romanlar büyük ilgi gösterdi. Tek tek vatandaşların isteklerini de dinleyen Purçu, bütün sıkıntıları meclise aktarmak ve çözmek için söz verdi.

        "CHP GENEL BAŞKANIMIZ TARİH YAZDI"

        2004'ten bu yana sıkıntılarını çözebilmek için büyük mücadele verdiklerini anlatan Özcan Purçu, "İhtiyacımız da var mı buna var. Çünkü Türkiye'de 6 milyon civarında bir Roman vatandaşımız var. İzmir'de Türkiye'nin en yoğun 400 bine yakın Roman nüfusu mevcut, bu konuda en öncelikli kentlerden birisidir. Bu bağlamda nüfus yoğunluğumuz var ama maalesef temsilcimiz yok. Temsili adaletten bahsediyoruz, demokrasiden bahsediyoruz ama demokrasi nerede? Var mı demokrasi? Yok. 400 bin Roman vatandaşımızın istekleri İzmir'de belediyelere yansıyor mu? Yansımıyor. Meclis üyemiz dahi yok. Böyle sıkıntılar içerisinde, yoğun sorunları olan bir kitleden bahsediyoruz. Bu bağlamda dün bir tarih yazıldı. Hem mutluyuz, hem gururluyuz. Genel Başkanımız toplumsal onurumuzu bize iade etti" şeklinde konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarih yazdığını dile getiren Purçu, "Roman açılımı CHP'nin yaptığı açılımdır. Al seçilecek yerden aday koydu, Romaların temsiliyet noktasında 'Gelin sorunlarınızı kendiniz anlatın' dedi. Asıl Roman açılımı budur. Halis niyet budur. CHP Genel Başkanımız tarih yazdı" ifadelerini kullandı.

        "HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIK"

        Adaylığı açıklanınca Türkiye'nin dört bir yanından telefon aldığını belriten Özcan Purçu, herkesin sevinç gözyaşı döktüğünü ifade etti. Oldukça olumlu tepkiler geldiğini ifade eden Purçu şunları söyledi: "Bütün Roman kardeşlerim şu an tek vücut. Yani Edirne'deki Erdinç ağabeyim, Tekirdağ'daki Süleyman ağabeyim, Mersin'deki Ali ağabeyim, Hatay'daki Mustafa ağabeyim diğer ismini sayamadığım illerdeki birçok kardeşim, Türkiye'nin her yerinden yoğun bir sevinç gözyaşları var. Hepimiz ağladık. Ağlamayan oldu mu diye sorun? Yok. Arkadaşlarımın hepsi vatandaşlarımız hüngür hüngür ağladık.

        "YENİ DOĞACAK KIZINA 'MÜJDE' İSMİNİ KOYACAK"

        Evli ve 1 çocuk babası olan Özcan Purçu'nun eşi birkaç gün içinde ikinci çocuklarını dünyaya getirecek. Büyük mutluluk yaşadığını dile getiren CHP'li Roman adayı doğacak kızına 'Müjde' adını vermeyi düşündüklerini söyledi.

        "GENEL BAŞKAN'A SÖZ, OYLARI YÜZDE 6 ARTIRACAĞIZ"

        Bugünün Dünya Romanlar Günü olması vesilesiyle de çifte bayram yaşadıklarını aktaran Purçu sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah bugün yeni bir güneş doğacak. Çifte bayram yaşıyoruz. Bugünden itibaren Romanlar için yeni bir milat, yeni bir yol, yeni bir harita çiziliyor. Kutluyorum canı yürekten tüm kardeşlerimi, inşallah iyi şeyler bizleri bekliyor olsun, CHP'li kardeşlerimi bekliyor olsun. Sayın Genel Başkanımıza söz veriyorum, yüzde 5-6 oranında oyumuzu biz artıracağız."

        "GURUR DUYDUK"

        Roman vatandaşlar ise Özcan Purçu'yu 'Sen bizim kanımızdansın, helal olsun' diye karşıladı. Yıllar sonra ilk defa kendilerini temsil edecek bir adayın olmasının mutluluğunu yaşayan Romanlılar şunlar söyledi: "Sevinçliyiz, hayırlısı olsun inşallah. Gurur duyduk. Her şeyi hak ediyor. İsmet İnönü Başbakandı. O zamandan beri Roman vatandaşı bir milletvekili duymadım. Bir tane Roman vatandaşı çıktı milletvekili olarak helal olsun."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ