Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş'tan İstanbul'da önemli açıklamalar

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin İstanbul'daki mitinginde konuştu. İktidara yüklenen Demirtaş, "Bütün kimlikler, inançlar kardeş olsun eşit olsun. Kimsenin kimseye üstünlüğü olmasın. Bu sadece HDP'nin programı değil Allah'ın kelamıdır. Bunu suçmuş gibi meydanlarda bizi yuhalatıyorlar." ifadelerini kullandı.

        Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        Temsil ettikleri halkı, doğru temsil etmek istiyorlarsa halkla aralarına mesafe koymamaları lazım. Halk nasıl yaşıyorsa onların öyle yaşaması lazım. Bir devletin ve bir hükümetin adil olması lazım.

        Kendisine oy veren ya da oy vermeyen arasında ayrım yapmaması lazım. Kendisi gibi düşünen ya da düşünmeyenlerle ilgili ayrım yapmaması lazım.

        Bir devletten beklenen en önemli şey adalettir. Adalet duygusu sarsılırsa o devletin bütün yurttaşları her birimiz inciniriz.Her birimiz zulüm görürüz. 2002 yılında AKP'ye oy veren, iktidara getiren halkımızdır. 2007'de ve 2011'de bu oylarla AKP'ye iktidarı devam ettir diyen halkımız AKP'ye oy verirken 'Adaletsiz davran, zulüm yap, hırsızlık, soygun yap, rüşvet ye' diye oy vermedi herhalde. Oy veren insanların bir beklentisi vardı.

        (Miting alanındaki seçmenlere) Aslında hiç konuşmasak da olur, böyle birbirimize baksak da anlıyoruz öyle değil mi?

        "KİM DOĞRU BİR ADIM ATMIŞSA ONU DA İNKAR ETMEDİK AMA..."

        Bakın biz hiçbir zaman vicdansız, adaletsiz davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa, onu da inkar etmedik. Kim ki bu ülkede faydalı bir iş yapmışsa Allah ondan razı olsun dedik. Ama doğru bir iş yaptın diye on tane de yanlışına katlanmak zorunda değiliz. Doğru bir adım attın diye senin zulmünü de normal görmek zorunda değiliz. Yol yaptın diye yolsuzluğunu da hoş görmek zorunda değiliz.

        "BU SADECE HDP'NİN PROGRAMI DEĞİL ALLAH'IN KELAMIDIR"

        İnançlarımızı, kimliklerimizi meydanlarda yuhalatıyorlar. Hepimizin inancı, dini, meshebi aynı olmak zorunda değil. Kimliklerimiz aynı olmak zorunda değil. Yüce yaradan her birimizi farklı farklı yaratmış. Bir arada kardeşçe, yaşayalım birbirimizi tanıyalım diye...Benim dinimden meshebimden olmayan birine hakaret etmeye hakkım var mı?

        Biz bunu diyoruz işte. Bütün kimlikler, inançlar kardeş olsun eşit olsun. Kimsenin kimseye üstünlüğü olmasın. Bu sadece HDP'nin programı değil Allah'ın kelamıdır. Bunu suçmuş gibi meydanlarda bizi yuhalatıyorlar. Ben de müslümanım. Ama benim dinimden olmayan kardeşim benim başımın tacıdır. Onu meydanlarda yuhalatmam ben. Onun meshebiyle alay etmem ben.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ