İBB Şişli’de betonu yıkıp park yapıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) Şişli Kadırgalar Caddesi'nde yeni bir bölge parkı kazandırıyor
HT GAZETE
Şişli Kadırgalar Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerindeki binalar yıkılarak bölge parkı yapılıyor. Alan üzerinde bulunan toplam 20 bin metrekarelik yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından dünden itibaren yıkılmaya başlandı. Dün sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmaları sorunsuz şekilde devam ediyor. ticarethaneler taşınacak Bu alanda bulunan işyerleri, yapılan karşılıklı anlaşma sonucunda ticaretlerine başka yerlerde devam edecek. İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yıkımdan sonra bölgeyi vatandaşların dinlenip gezebilecekleri bölge parkı haline getirecek.
Daha yeşil bir İstanbul için projenin başlatıldığını bildiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent sakinlerine Şişli’de Küçükçiftlik Parkı’nın karşısında yeni bir bölge parkı kazandırma hedeflerininin olduğunu belirtiyor.
40 BİN METREKARE ALAN PARK OLACAK
Otopark olarak 1997 yılında belediyeden arsayı kiraladıklarını ifade eden bölge sakinlerinden Gerçek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, “Meslek okullarından gelen kişileri, bu alanda yaptığımız bina ile yetiştirdik. Otomobil sektörü için bu yer bir anlamda üniversite görevi gördü, içinde bulunduğumuz 18 yıllık süreç içerisinde” dedi.
SEKTÖRE GENÇ USTALAR YETİŞTİRDİ
Sucu şöyle devam etti: “Bu alandan taşınıyoruz artık, belediye burayı yeşil alan yapacaklarını bizlere bir süre önce ifade etti. Bizim de bu yerde durmamız da doğru değildi. Tarihi süreç içerisinde içinde otomotiv sektörüne gençler yetiştirilen bir alan olması buranın bizim açımızdan en önemli hatırası. Otomobil sektörünün üniversitesi konumunda olan bu yerimizi, biz başka bir yere taşıyacağız, orada nitelikli eleman yetiştirmeye çalışacağız.”