Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de terör teyakkuzu | Son dakika haberleri

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun randevu talebine olumlu yanıt verilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, dün öğle saatlerinde ikinci kez MYK’yı topladı. Toplantıda, Davutoğlu ile yapılacak görüşmede gündeme getirilecek konu başlıkları belirlendi.

        14 SORU BELİRLENDİ

        HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre, yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda MYK üyeleri, saldırı ve Davutoğlu ile yapılacak görüşme hakkında görüşlerini dile getirdi. Saldırıda ciddi güvenlik zafiyetinin bulunduğu noktasında birleşen MYK üyeleri, Davutoğlu ile görüşmede Kılıçdaroğlu’nun son saldırı ve daha önceki saldırılar hakkında 14 soru sormasını kararlaştırdı. MYK’nın Davutoğlu’na sorulmasını istediği sorular arasında, olaydan sonra AK Parti Milletvekili Aydın Ünal’ın attığı “Ankara’da akan kana bir vampir edasıyla üşüşen CHP ve HDP yönetimi ile Doğan/Fethullah medyasını da yakından izliyoruz. O kan sizi boğacak” twit’inin de yer aldığı bildirildi. MYK’da, terörle topyekûn mücadele edilmesi ve toplumdaki gerginliğin giderilmesi için Davutoğlu ile yapılacak görüşmenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan da randevu talep edilmesi kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu Davutoğlu ile görüştükten sonra her iki liderden randevu talep edildi.

        ÖNCE KARANFİL

        CHP Lideri, Başbakan Davutoğlu ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne geçmeden önce eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte canlı bomba saldırısının meydana geldiği tren garı önünde bombanın patladığı yere karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Bir açıklama yapacak mısınız?” sorusuna, “Daha sonra” diye karşılık verdi. CHP Genel Başkanı, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından genel merkezde bir kez daha MYK’yı topladı, Davutoğlu’nun sorularına verdiği yanıtları kurmaylarıyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, bugün Malatya’da, bombalı saldırıda yaşamını yitiren CHP üyelerinin cenaze törenine katılacak.

        MYK’NIN BELİRLEDİĞİ O SORULAR

        CHP MYK’da, Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a şu soruları yöneltmesine karar verildiği belirtildi: “Sayın Başbakan, ciddi bir güvenlik sorunu olduğu ortada. Bu sorumluluğu Başbakan olarak üstleniyor musunuz? Üstlenmiyorsanız, bu olayda sorumluluğu bulunan İçişleri Bakanı başta olmak üzere tüm sorumluları görevden alacak mısınız? Yine olay sonrası yapılan basın toplantısında ‘İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusuna ‘gülümseyen’ Adalet Bakanı’nı da görevden alacak mısınız? Saldırının Suriye başta olmak üzere iktidarınızın izlediği dış politikadan kaynaklandığını düşünüyor musunuz? Teröre karşı izlediğiniz politikanın siyasetçilerin çözüm üretemediği algısı oluşturduğunu düşünüyor musunuz? Meclis’te grubu bulunan bütün partilerle neden görüşmüyorsunuz?”

        SESSİZ ANMA

        CHP Lideri, Demirtaş ve Bahçeli’den randevu istedi CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların anısına patlama noktasına eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Adli Tıp Kurumu’na giderek, cenazeleri bekleyen ailelere başsağlığı diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ