Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat oldu

        CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde aday olmak için gerekli olan 64 delegenin imzalarını toplamayı başaran Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek aday olmayı başardı. Her iki aday da oylamaya geçilmeden önce birer konuşma yaptılar. Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan kongrenin 2. günü sabah 10.00'da başladı. Divan Başkanı Ercan Karakaş, sabahki oturumda söz almak isteyen partilileri kürsüye çağırdı.

        İKİ ADAY YARIŞTI

        Partililerin konuşmalarının ardından söz alan aday adaylarından Necdet Saraç, adaylıktan çekildiğine dair bir konuşma yaptı. Saraç'ın konuşmasından sonra 64 delegenin imzasını almayı başaran Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek, İl Başkanlığı için aday oldular. İki aday Divan Başkanı Ercan Karakaş ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte fotoğraf çektirdi. Adayların konuşmasından sonra Divan Başkanı Ercan Karakaş, sandıkların kurulması için kongreye 45 dakika ara verdi.

        CANBOLAT BAŞKAN SEÇİLDİ

        Sandıkların kurulması ile saat 18.45 itibariyle oy verme işlemine geçildi. Saat 20.10 itibariyle sona eren oy verme işleminin ardından sayıma geçildi. 640 delegenin oy kullandığı kongrede 317 delegenin oyunu alan Cemal Canpolat, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçildi. Gökhan Zeybek ise 285 oy aldı.

        AYDIN'DA KAZANAN BAYRAM İNCİ OLDU

        Aydın CHP İl Teşkilatı kongresi Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile CHP'li belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Bayram İnci ve Soner Kaplan'ın yarıştığı kongrede 614 delege oy kullandı. Kaplan 290 oy alırken, İnci 318 oyla yeni il başkanı seçildi, 6 oy ise geçersiz sayıldı. İnci'nin yönetim kurulu listesi Mehmet Alıcı, Belgin Ali Ustaoğlu, Behnaz Avşar, Ali Çankır, Selahattin Çetinkaya, Gülinay Çıvkaroğlu, Müjgan Dalgıç, Muzaffer Demir, Uzay Demir, Ali Ergin, Ertan Gündüz, Zuhra Güner, Ulvi Yıldırım Karaman, Okan Kılıç, Enver Orak, Erol Öz, Baran Sarıkaya, Özlem Burcu Uğan Sevim, Hatice Soykan, Zülfa Süsülü, Sezai Şahin, Şule Şancı, Esat Uzun ve Ayşe Yaman'dan oluştu.

        YENİ KIRŞEHİR İL BAŞKANI YILMAZ ZENGİN

        CHP Kırşehir İl Olağan Kongresi Kültür Merkezinde yapıldı. Ankara Milletvekili Murat Emir'in Divan Kurulu başkanlığı yaptığı kongrede yapılan konuşmalardan sonra oylamaya geçildi.

        7 Haziran genel seçimlerinde CHP Kırşehir milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa eden Yılmaz Zengin'in tek liste ile katıldığı kongrede 139 delegeden 126'sı oy kullandı. 2 oyun boş çıktığı oylamada Zengin 124 oy alarak yeniden il başkanı seçildi.

        BARTIN'DA MEHMET ARSLAN SEÇİLDİ

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Kongresi, tartışmaların yaşandığı bir ortamda gerçekleşti. Kongrede Mehmet Arslan, delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak partinin yeni il başkanı oldu.

        DENİZLİ'DE KAZANAN TEOMAN SANCAR OLDU

        CHP Denizli İl Başkanlığı 35. Olağan Kongresi tamamlandı. 3 CHP üyesinin adaylığını açıkladığı seçimlerde kongre öncesi Hakan Kılınç adaylıktan çekildiğini açıkladı. 578 delegenin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Teoman Sancar yarıştı. Yapılan oylama sonucu Teoman Sancar oyların 319'unu alarak il başkanı seçilirken, Çavuşoğlu ise 257 oy alabildi.

        ADANA'DA AYHAN BARUT KAZANDI

        CHP Adana İl Kongresi Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Emekli hakim Battal Özer ile Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı ve CHP Çukurova İlçe Başkanlığı yapan Ayhan Barut'un başkanlığa aday olduğu kongreye CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. Divan başkanlığına eski milletvekillerinden avukat Ziya Yerkök seçildiği kongrede, çarşaf liste isteyen delegelerle, blok liste isteyen delegeler arasında gergin anlar yaşandı.

        Yapılan konuşmaların ardından CHP Adana İl Başkanlığına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın desteklediği Ayhan Barut seçildi.

        Bostancı Gösteri Merkezi'nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci günü sabah saatlerinde başladı.

        Parti mensupları çeşitli konuşmalar yaptılar. Öğleden sonra 20'den fazla aday adayının olduğu kongrede, 64 delegenin oyunu almayı başaran adaylar, il başkanı olmak için yarıştı.

        Kongrenin bugünkü bölümünde Divan Başkanı Ercan Karakaş, söz isteyen partililere söz verdi. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar, milletvekilleri Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen ve partililer katıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ