Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Hakkâri'de Sidem Gül TEOG sınavında Türkiye birincisi oldu

        Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı nedeniyle okulları kapatılan ve Yenişehir İlçesi’nde başka bir okulda misafir öğrenci olarak okuyan 8. sınıf öğrencisi Şakir Duru 120 sorudan 105 netle, Dicle Tiken ise 110 netle TEOG sınavında büyük başarı elde etmişti.

        Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde Sidem Gül de aynı sınava giren öğrenciler arasında. Şemdinli Altunsu Köyü’ndeki Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sidem Gül, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi.

        İnşaat işçisi bir babanın kızı olan Gül, başarısını kendisini destekleyen ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarına borçlu olduğunu söyledi. Azimli, düzenli ve sistemli bir şekilde sınava hazırlandığını anlatan Sidem, “Tüm soruları doğru cevapladığım için çok mutluyum. İyi bir lisede eğitimimi sürdürüp ileride doktor olmayı istiyorum” dedi. Baba Nazım Gül de kızının başarısından gurur duyduklarını kaydetti.

        PKK O OKULU YAKMIŞTI

        Sidem Gül ile birlikte 850 öğrencinin okuduğu Altınsu Köyü’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu, terör örgütü tarafından ateşe verilmiş ve bu hale gelmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ