Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bu iki DHKP-C'liyi gören polise bildirsin

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR

        Söke'de yakalanan Özdemir Sabancı suikast zanlısı İsmail Akkol ile Ak Parti'yi bombalayan Fadik Adıyaman ile birlikte DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ile Şerif Turunç'un da Türkiye'ye sızdıkları kesinlik kazandı.

        Polis, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Adalet Bakanlığı yanı sıra İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlükleri gibi önemli yerlerde eylem hazırlığında oldukları belirtilen iki örgüt üyesini görenlerin hemen polise bildirmelerini istedi.

        İFADELERİNDE SÖYLEDİLER

        Devletin güvenliğini sarsmak ve Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek için eylem hazırlığında oldukları belirtilen Karpat ve Turunç'un, Türkiye'de olduklarını, Söke'de gözaltına alınan İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'nın ifadelerinde söyledikleri de ileri sürüldü. Akkol ve Adıyaman'ın ifadelerinde, aranan iki DHKP-C'linin yanında roketatar, uzun namlu silah, tabanca, patlayıcı madde ile çok sayıda mühimmatın bulunduğunu da belirttikleri de iddia edildi.

        ATİNA'DA BİRLİKTE YAKALANMIŞLARDI

        Atina’da, geçen yıl şubat ayında hücre evine yapılan baskında Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ile DHKP-C askeri kanat sorumlusu olduğu ileri sürülen Hüseyin Fevzi Tekin, Mehmet Ali Yılmaz ve Bilgehan Karpat çok sayıda silah ve cephane ile birlikte yakalanmıştı.

        Zanlılardan Şerif Turunç'un ise terör örgütüne yönelik Yunanistan'da yapılan operasyonla 10 Ağustos 1998'de tutuklandığı ancak 25 Mayıs 1999' tahliye edildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ