Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da ava giden emniyet müdürünün cesedi bulundu

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ulubat Gölü'ne ördek avlamak için kano ile açılan ve 4 gündür haber alınamayan emekli emniyet müdürü Sedat Erdoğan dün balıkçı ağlarına takılmış halde ölü bulundu.

        Yalova'da İl Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan ve bir süre de Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nda çalıştıktan sonra 5 yıl önce emekliye ayrılarak deniz sporları, kayak ve av hobileri ile ilgilenmeye başlayan Sedat Erdoğan (64) geçtiğimiz perşembe günü kano ile ördek avlamak üzere Ulubat Gölü'ne açıldı. Yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine harekete geçen jandarma ve sivil savunma ekipleri, Ulubat Gölü'nde emekli emniyet müdürünün bulunması için arama çalışmalarına başladı.

        Sedat Erdoğan'ın göle açıldığı tahmin edilen Gölkıyı köyünde kendisine ait olduğu sanılan kıyafetler ile av malzemeleri bulundu. Dalgıç ekipleri, göl kıyısına 25 metre uzaklıktaki balıkçı ağlarında Erdoğan'ın cansız bedenini buldu.

        AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        Erdoğan'ın ölüm haberini alan yakınları karaya çıkartılan cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğuldu. Sedat Erdoğan'ın cansız bedeni Karacabey Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna sevk edildi.

        OĞLUNU TRAFİK KAZASINDA KAYBETMİŞTİ

        Öte yandan Gölkıyı köyünün Ulubat Gölü ile bağlantı noktalarındaki "Göle girmek tehlikeli ve yasaktır" yazısı dikkat çekti. Sedat Erdoğan'ın oğlu Özgür Deniz Erdoğan (30), 2010 yılında kız arkadaşı ile birlikte geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti.

        "KÖYÜN BALIKÇILARI BİLE GÖLE AÇILMADI"

        3 gün süren arama kurtarma çalışmalarına Gölkıyı köyü sakinleri de kayıklarıyla destek verdi. Yaşanan talihsiz olayın ardından kurtarmalara yardım eden köy sakini Adnan Dal, "Perşembe günü hava çok kötüydü.

        Gölkıyı köyünün balıkçıları bile hava şartları sebebiyle göle açılamadı. Ancak havanın kötü olmasına aldırış etmeyen Erdoğan, göle açılmış. Önce burada otomobilini fark ettik. Ardından ekiplere haber vererek arama çalışmalarını başlattık.

        Bu sabah saatlerinde de Erdoğan'ın av malzemelerini sazlık kenarında bulduk. Ardından ekipler burada yoğunlaştı. Kısa süre içerisinde de Erdoğan'ın cansız bedenine ulaştık" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ