Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da boğazı kesilen Sinan Fırat katil zanlıları komşuları çıktı

        Elazığ'da geçen salı günü Sanayi Mahallesi, Şamdan Sokak'ta bir apartmanın bahçesindeki duvarın dibinde kanlar içersinde bir kişinin olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, vücudunda 5 kurşun yarası ve boğazı kesik halde olan bir erkek cesedi buldu. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede öldürülen kişinin, Sinan Fırat olduğu tespit edildi.

        Asayiş Şubesi'ne bağlı cinayet masası ekipleri, geniş çaplı bir soruşturmanın ardından, Alanlar Sokak üzerinde Sinan Fırat'a ait aracın içerisinde bir kadın çantası ve çanta içinde de bir günlük bulunca, olayın namus cinayeti olabileceği yönünde soruşturmayı sürdürdü.

        Fırat'ın öldürüldüğü gece en son telefonla görüştüğü kişinin mahallenin marketini işleten Hüsamettin A. olduğunu tespit eden polis, markette yaptıkları incelemenin ardından kendisini gözaltına aldı. Savcılıktan alınan izinden sonra, ertesi gün markete tekrar gelen polis, buradaki bir eşyanın yerinin değiştirilmesinden şüphelendi. Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri, ultraviyole ışıklarıyla yaptıkları incelemelerde marketin birçok yerinde kan izlerine rastladı.

        Sinan Fırat'ın markette öldürüldükten sonra el arabasıyla apartman bahçesine attıkları gerekçesiyle Hüsamettin A. (31), babası F.A. (55) ve anne M.A. (54) gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 zanlı, adliyeye çıkarıldı. İfade vermek için savcılığa çıkarılan zanlılardan Hüsamettin A. gazetecilerin, "Neden öldürdünüz?" sorusuna, "Suçum yok. Hiç beyanda bulunmadım" diye cevapladı. Üç zanlının savcılıktaki ifadesi devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ