Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'da 6 vatandaş tahliye edildi
        1

        80 gün boyunca çatışmaların arasında kalan 3'ü kadın 6 kişi hastaneye kaldırılarak, sağlık taramasından geçirildi.

        2

        Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor.

        3

        Güvenlik güçleri bir yandan da ilçede kalan ve örgüt mensupları tarafından çıkmalarına izin verilmeyen vatandaşların zarar görmemesi için büyük özveri gösteriyor.

        4

        Sokağa çıkma yasağı olan mahallelerden ayılamayan vatandaşlar için sık sık anons yapılıyor. Yapılan anonslarla 80 gündür esaret yaşayan 6 vatandaş cevap verdi ve çatışma bölgesinden kurtarıldı.

        5

        Sur'da "bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istedikleri"ne dair talep üzerine operasyonlara bir süre ara verilerek 1'i yaralı 3'ü kadın 6 kişi güvenlik güçlerince tahliye edildi. Hastaneye kaldırılan ve sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşların ihtiyaçları da karşılandı.

        6

        "ANONSLARA CEVAP VERİLDİ"

        Diyarbakır Valiliği vatandaşların tahliye edilmesi ve örgüt mensuplarının teslim olmaları için anonslar yapıldığı hatırlatıldı. Yapılan anonsların yerel ve ulusal basında da yayınlandığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

        7

        "18 Şubat 2016 tarihinde operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen vatandaşların operasyon bölgesinden çıkmak istedikleri, hasta ve yaralılarının olduğunu beyanla, sosyal medya üzerinden ve dolaylı yollar ile müracaatta bulunmaları üzerine, aynı gün vatandaşların güvenlik güçlerince tahliye edilmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınarak, bölge kendileri için emniyet altına alındı.

        8

        Güvenlik güçlerinin, kendilerini Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtilen anonslar, 2 saat süre ile yapılarak tahliyesi talep edilen vatandaşlar beklenmiş ancak gelmedikleri tespit edilmiştir.

        9

        Benzer müracaatların devam etmesi üzerine, 19 Şubat 2016 tarihinde aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak, bölge kendileri için emniyet altına alındı. Köprülü ve Mualla Sokakta sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirten anonslar 2 saat süre ile tekrar edilmiş, saat 16.20 bir bayan yaralı, 3 bayan ve 3 erkek şahsın güvenlik güçlerine doğru geldikleri tespit edilmiş. Söz konusu vatandaşlar alınmıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ