Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin menfeze tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesiyle 6 askerin şehit olduğu hain saldırıda yaralanan Aydın Sökeli Jandarma Er Oğuz Arslan (21) da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademesi Hastanesi'nde ( GATA) şehit düştü.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, yaralı askerin GATA'daki tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"18 Şubat 2016 Perşembe günü Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Şubat 2016 Pazar günü saat 03.15’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."
ACI HABER AİLESİNİ YASA BOĞDU
Diyarbakır'da yaralanan 4 aylık er Arslan, Diyarbakır Askeri Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Ankara GATA'ya sevk edilmişti.
Arslan'ın Aydın'ın Söke ilçesi Bağarası Mahallesi'nde çiftçilik yapan babası Dündar Arslan, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin durumu haber vermesi üzerine Ankara'ya gitti. Tedavisi süren ve durumu ağır olan oğlunun iyileşmesini bekleyen ve onun için dua eden Dündar Arslan, bugün saat 04.30 sıralarında gelen acı haberle yıkıldı.
Doktorların, müdahalelerine rağmen Oğuz Arslan şehit düştü. Baba Dündar Arslan, durumu telefonla Söke'deki oğlu Aydın Arslan'a bildirdi. Acı haberle birlikte şehidin evinden feryatlar yükseldi. Evine Türk bayrağı asılan şehidin annesi Hayriye Arslan ve ağabeyleri Aydın Arslan ve Halil Arslan gözyaşlarına boğuldu.
Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü mezunu olan şehit er Oğuz Arslan'ın cenazesinin hava yoluyla önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na, buradan da karayoluyla Söke'ye getirilip, ikindide Bağarası Camisi'nde askeri tören düzenleneceği bildirildi. Kılınacak namazın ardından şehit erin cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verilecek.
DHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.