Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çilem Karabulut kocasına sıktığı kurşun sayısına şaştı!

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        Adana'da kendisine şiddet uygulayıp, fuhşa sürüklemek istediğini ileri sürdüğü kocası Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Karabulut, mahkemede kocasına 7 kurşun sıktığına şaşırarak " O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim bilmiyorum. Azraili bekleyen ölü gibiydim" dedi. Öldürülen Hasan Karabulut'un annesi oğlunun Çilem'in ailesinden aldığı 120 bin TL'yi ödememesinden dolayı, planlanarak öldürtüldüğünü öne sürdü.

        Adana'da 8 Temmuz 2015 günü kendisine sürekli şiddet uygulayıp, fuhşa sürüklemek istediği kocası Hasan Karabulut'u (33) tabancayla öldüren 1 çocuk annesi Çilem Karabulut'un(24) " Yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanmasına başlandı. Tutuklu Çilem Karabulut, mahkeme başkanının ‘ 7 kurşun sıkmışsın' sözüne, " O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim bilmiyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Öldüğünü bile sonradan öğrendim. Yaşamak için mücadele ettim. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen" diye yanıt verdi.

        Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Çilem Karabulut'u 20‘den fazla kadın ve erkek avukat savundu. Eşinin evliliği süresince kendisine sürekli şiddet uyguladığını anlatan genç kadın "Ondan çok kokuyordum. Can güvenliğim yoktu. Çete liderliğinden aranıyordu. Polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Azraili bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Olaya günü de telefon açıp, beklememi söyledi" dedi.

        "O KADAR MI?"

        Eşinin eve geldiğinden kendisi ile konuşmak istediğini söylediğini anlatan kadın, "Belindeki silahı yatağın altına koydu. Hazırlanmamı 3 kadın ile birlikte Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim. Hayatımda hiç silah kullanmamıştım" dedi.

        "FUHUŞ İDDİASI YALAN"

        Ölen Hasan Karabulut'un annesi Hatun Karabulut ise oğlunun gelinin ailesinin planıyla öldürüldüğünü ileri sürdü. Anna Karabulut, "Onların iddiasına göre Çilem'in annesinden aldığı 120 bin TL'yi vermiyormuş. Vermesini söylediğimde de, ‘Benim de onlardan 180 bin TL alacağım var' diyordu. Oğlumun her pisliği vardı ama namus, fuhuş iddiaları kesinlikle yalan" dedi.

        MEŞRU SAVUNMA HÜKMÜ UYGULANSIN

        Sanığın avukatı, 2,5 evlilik sürecince Çilem'in sürekli şiddet gördüğünü belirterek, "Hakkında 9 kez uzaklaştırma kararı olduğu halde ihlal etmiştir. Şiddetle ilgili 6 dava vardır. Çilem Doğan'a destek vermek için duruşmadan önce basın açıklaması yapan Adana Kadın Platformu'na üye avukatlar da savunmalarında "Çilem ölmemek için öldürmek zorunda kalmıştır. Bu olayda meşru savunma olduğunu düşünerek, sanığa ceza verilmemesini talep ediyoruz" talebinde bulundu.

        Kızlarını azmettirdikleri iddia edilen baba Yusuf ve anne Emine Doğan ise suçlamaları reddetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ