Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Necla Sağlam cinayetini 6 kişilik özel ekip çözecek
        1

        Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) memur olan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın evde boğazı kesilerek öldürülmesi olayını, Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'nda görevli 6 kişilik özel ekip çözecek.

        2

        Isparta'da yetiştirme yurtlarında büyüyen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü'nden mezun olduktan sonra 7 ay önce TTK'da işe başlayan Necla Sağlam, geçen 24 Şubat'ta, yalnız yaşadığı evinde öldürüldü.

        3

        Sağlam'ın, Meşrutiye Mahallesi'ndeki apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili sevgilisi Samet C., iş arkadaşı Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T. gözaltına alındı.

        4

        3 kişi, 3 gün gözaltında kaldıktan sonra sevk edildikleri Cumhuriyet Savcılığı'nda delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        5

        Zonguldak polisi, Necla Sağlam'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürürken, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan 6 kişilik uzman ekip de cinayeti çözmesi için görevlendirildi.

        6

        6 kişilik ekip, Zonguldak'ta 3 gün boyunca elde edilen delilleri ve dosyayı inceledi. Ekip, Necla Sağlam'ın evinde de inceleme yaptı. Özel ekip, cinayetle ilgili incelemesini sürdürüyor.

        7

        Şüphelilerden evinde kanlı mendil bulunan Kibar E.Y. de diğer şüpheliler de suçlamayı kabul etmedi.

        8

        Polis Necla Sağlam'ın, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 15 kez polise şikayette bulunduğu ve şu anda cezaevinde olan babası Ahmet Sağlam ve çevresini de araştırıyor.

        9

        Isparta'da yetiştirme yurtlarında büyüyen ve geçen yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü'nden mezun olduktan sonra 7 ay önce TTK'da işe başlayan Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülmüştü.

        10

        KANLI MENDİL

        Polis, cinayetle ilgili Necla Sağlam'ın sevgilisi 112 Acil Servis'te şoför Samet C., iş arkadaşı Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T.'yi gözaltına almıştı.

        11

        3 şüpheli için Cumhuriyet Savcılığı'ndan 24 saatlik ek gözaltı süresi alınmıştı.

        12

        Cinayetle ilgili ayrıca 12 kişinin de ifadesine başvurulmuştu.

        13

        Polis daha önce 3 hafta kadar aynı evde kalan, sonra ayrı eve cıkan Necla Sağlam'ın iş arkadaşı Kibar E.Y. ile diğer iki şüphelinin evinde de arama yapmıştı.

        14

        Kibar E.Y.'nin evinde tuvalet kovasında bulunan kanlı mendil ile evinde bazı eşyalarına incelenmek üzere el koymuştu.

        15

        Bu eşyalar ile polisin ele geçirdiği olayda kullanılan bıçak, Necla Sağlam'ın evinde bulunan parmak izleri ve delil sayılabilecek bazı bulgular Bolu Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. 3 şüpheli incelemenin ardından serbest bırakılmıştı. DHA_İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ